Fotók

SsangYong Actyon SsangYong Actyon
modern formatervezésû kisméretû szabadidõautó

SsangYong Actyon kupéformájú Actyon (Action + Young)

SsangYong Actyon a fejlesztõk 150 különféle verziót teszteltek

SsangYong Actyon kupészerû sziluett és lágyan ívelt vonalak

SsangYong Actyon 1980 kg önsúlyú, merev acélvázas

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon

SsangYong Actyon - Action & Young


Forrás: 4x4 magazin, 4x4 online
2006. augusztus 12.

Elõreláthatólag szeptemberben érkezik a következõ divatos és modern formatervezésû kompakt szabadidõautó a SsangYongtól. Az Actyon (Action + Young) un. crossover, több kategória - kupé, kombi, terepjáró - keresztezésébõl született.
Még 2003 õszén kezdték el fejleszteni, bemutatója 2005 októberében volt.

A kezdeti idõszakban - 12 hónapon keresztül - a fejlesztõk 150 különféle verziót teszteltek valós körülmények között a minõség és a biztonság tökéletesítése érdekében. Munkájuk eredményeképpen született meg kupészerû sziluettel és lágyan ívelt vonalakkal a kategória szerintük egyik legvonzóbb jármûve.

Mozgatásáról ugyanaz a 140 lóerõs Xdi200 dízelmotor gondoskodik, mint ami a Kyronban is dolgozik, de az Actyon egy számmal kisebb, a Toyota RAV4, Hyundai Tucson, KIA Sportage kategóriájába tartozik. Ez a motor a SsangYong legerõsebb négyhengeres, kétliteres dízelmotorja. Az erõforrást egy 2.7 literes öthengeres Mercedes motorból fejlesztették tovább. Teljesítménye 141 lóerõ 4000-es fordulaton, maximális nyomatéka pedig 310 Nm 2250-es fordulatszámon. Az erõforráshoz ötfokozatú manuális és négyfokozatú automataváltó áll majd rendelkezésre, melyekkel az Actyon 7,7 illetve 8,4 litert fogyaszt átlagosan.
Kapcsolható összkerékhajtással és felezõ fokozattal kerül forgalomba.

Az 1980 kg önsúlyú, merev acélvázas Actyon igényes felfüggesztési rendszert is kap a kényelmes utazás érdekében: elöl kettõs háromszög legõkaros, hátul ötlengõkaros független felfüggesztést találunk. Az utasok biztonságáról aktív borulásmegelõzõvel (ARP) és lejtmenetsegítõvel (HDC) kiegészített menetstabilizáló elektronika (ESP) gondoskodik. Elöl hûtött tárcsafékekkel, hátul felszereltségtõl függõen tárcsa vagy dobfékekkel szerelik az autót.

Az autó hossza 4455 mm, szélessége 1880 mm, magassága 1740 mm, tengelytávja 2740 mm.

A C100 kód alatt fejlesztett Actyon mellett létezik a Q100 jelû mutáció, amely nem más, mint a kompakt SUV platós kivitele. A jármû Sports SUT (Sport Utility Truck) néven mutatkozott be április végén a Busan International Motor Show-n, de ennek európai importjáról egyelõre nem hallani.


A márkával kapcsolatos cikkek:

SsangYong Kyron 2.0 Xdi - kiskirály
SsangYong - új cégvezetõje van a magyarországi importõrnek