Ford Tourneo Connect Active és Transit Connect Active - járt utat járatlanért... nyugodtan!

Jól bírják a kemény útviszonyokat és jól is mutatnak: a Ford kettős ajánlata azoknak készült, akik a munkájuk vagy szabadidős tevékenységeik miatt gyakran térnek le az aszfaltozott utakról.

Ford Transit Custom Active and Ford Tourneo Custom Active
A SUV-stílusú karosszéria, az alsó és oldalsó burkolat, az emelt hasmagasság és az opcióként rendelhető, részlegesen önzáró mechanikus differenciálmű (mechanical Limited-Slip Differential; mLSD) mind arra utal, hogy az Active kivitelt keményebb terep- és időjárási körülményekhez szabták és mindkét modell otthonosan és magabiztosan mozog akkor is, ha vezetőjük letér velük a "járt" útról. A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active hasmagasságát elöl 24, hátul 9 mm-rel növelték, ez egyben magasabb üléspozíciót is jelent a vezetőnek.

A tapadásjavító mLSD technológiát a hajtáslánc-specialista Quaife céggel közösen fejlesztették ki és a Ford már bevezette a nagyobb Active modellekben is. A laza vagy csúszós felületű utakon az mLSD automatikusan a jobban tapadó kerékhez irányítja a motor vonóerejét, így a vezető kényelmesebben autózhat a burkolatlan utakon, a murvás ösvényeken és a csúszós felületeken, például a vizes füvön, havon vagy jégen. A kipörgésgátló-konfiguráció hatékony összhangban működik az mLSD-vel, optimális teljesítményt és magabiztosabb haladást biztosít rossz útviszonyok között is.

Ford Tourneo Custom Active
A jellegzetes kabinkialakítás mellett a személyszállító Tourneo Connect Active-ot és az áruszállító Transit Connect Active -ot olyan fejlett vezetéstámogató és komfortnövelő technológiák is kényelmesebbé teszik, mint az intelligens sebességhatároló (Intelligent Speed Limiter; ISL), ami automatikusan a mindenkori sebességkorlátozáshoz igazítja a jármű maximális sebességét; az aktív fékezéssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer (Pre-Collision Assist with Active Braking), az oldalszél stabilizálás (Side Wind Stabilisation), vagy éppen az aktív parkolóasszisztens (Active Park Assist; APA), ami segít beállni a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyekre.

Ford Transit Connect Active
Az öt- és hétüléses Tourneo Connect Active a családi autó, amely kényelmes az utasoknak és van benne hely a csomagoknak is, a Transit Connect Active pedig hasznos társ a mindennapi munkában, alkalmas üzleti- és magán célra egyaránt. Raktere a tengelytávtól függően 2,9 m³ vagy 3,6 m³, a hasznos teherbírása 982 kg.

Mindkét modellt a Ford 1.5 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja, a 100 és 120 lóerős változatban megrendelhető motorhoz nyolcfokozatú automata vagy hatfokozatú manuális sebességváltó rendelhető. Az mLSD opcióként rendelhető a 120 lóerős, manuális váltóval szerelt variánshoz a Tourneo Connect-hez és a Transit Connect-hez is.

- Active modelljeinket azok számára készítettük, akik időnként letérnek az aszfaltozott utakról és szeretnék, ha ez az autójukra pillantva is egyértelmű lenne - nyilatkozta az újdonságokról Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója. - Legyen szó akár munkáról, akár szabadidőről, az új Tourneo és Transit Connect Active modellek sokoldalúsága és képességei még élvezetesebbé varázsolják a kalandot - tette hozzá.

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active modellek a nagyobb, nyolcüléses Tourneo Custom Active személyszállító és a Transit Custom Active áruszállító mellett jelentek meg a kínálatban. Emellett a Ford európai vásárlói már a Focus és Fiesta személyautók Active változatait is megrendelhetik.

Az első vevők már az év végétől átvehetik autóikat.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő
- Land Rover DEFENDER Hard Top - az új 90 és 110 modellekkel visszatér a keménytető is
- 2020 Explorer Plug-In Hybrid AWD - megérkezett a Ford 7 üléses hibrid-elektromos luxusterepjárója
- 2021 Toyota Land Cruiser - nagyobb teljesítménnyel, egyedi, Black Pack kivitelben is
- A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type 60. születésnapját
- Jaguar Land Rover - elkészült a másfél milliomodik INGENIUM motor
- Ford CV Communications - jönnek a kommunikáló haszongépjárművek!
- 2020 Ford Ranger Thunder - a Mennydörgés 2020 nyarának végén várható!
- KIWANO KO1 Plus - a világ első 1000 W-os terep- és lépcsőjáró egykerekű elektromos rollere
- Ford Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost mHEV 155 LE - ... ígéret, ha betartják, úgy jó!
- ©KODA OCTAVIA, SUPERB, KAROQ és KODIAQ - már négy modellsorozathoz választható összkerékhajtás