2021 Toyota Land Cruiser - nagyobb teljesítménnyel, egyedi, Black Pack kivitelben is

A világ több mint 190 országában értékesített Land Cruisert szinte mindenütt az egyik legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjáróként ismerik.

2021 Toyota Land Cruiser
A hét évtizedes múltra visszatekintő terepjáró legendája most folytatódik, az elődmodell, a 2020-as modellévű Land Cruiser megújul. Az LC a jövőben egy erősebb, négyhengeres, DOHC, 16 szelepes közös nyomócsöves, 2.8 literes dízelmotorral is rendelhető lesz, a motor 204 LE/150 kW-ot teljesít 3000-3400/perc fordulatszámon és az 50 Nm-rel megnövelt, immáron 500 Nm-es forgatónyomatéknak köszönhetően 3 másodperccel hamarabb, 9,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A hatalmas nyomaték már az 1600-2800/perc fordulatszám-tartományban rendelkezésre áll.

2021 Toyota Land Cruiser
A 6 fokozatú automata sebességváltóval szerelt Land Cruiser végsebessége 175 km/óra. A Stop & Start technológia alkalmazásával sikerült az átlagos üzemanyag-fogyasztást 0,7 literrel, 7,0 l/100 km-re, illetve a CO2-kibocsátást 18 g/km-rel 192 g/km értékre csökkenteni.

2021 Toyota Land Cruiser
A felfrissített multimédia rendszer erősebb szoftverrel és gyorsabb kijelző-reakciókkal, Apple CarPlay® és Android Auto™ kompatibilitással igyekszik a vásárlók kedvében járni. A kapcsolt szolgáltatások között olyan tételek szerepelnek, mint a valós idejű, intenet-alapú közlekedési jelentések, a Google online keresés, vagy éppen a sebességmérő kamerákról, parkolóhelyekről, üzemanyagárakról és időjárásról szóló információk.

2021 Toyota Land Cruiser
Az új Land Cruiserben megjelennek a második generációs Toyota Safety Sense aktív biztonsági technológiái is, például a gyalogosokat éjjel-nappal, a kerékpárosokat pedig nappali fénynél felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer (Pre-Collision System; PCS) vagy az intelligens adaptív sebességtartó automatika (Adaptive Cruise Control; ACC).

2021 Toyota Land Cruiser
A fontos technológiai újítások mellett a Land Cruiser most még markánsabb stílust és még komolyabb presztízst is kínál vásárlóinak, akik ezentúl a különleges Black Pack csomagot is megrendelhetik. Az új, opcionális Black Pack többek közt teljesen sötétített krómozású hűtőrácsot és hátsó díszlécet, valamint fekete ködfényszóró-foglalatokat, külső tükörburkolatokat, ajtódíszléceket, valamint áttetsző hátsó lámpabúrát kínál. Az utastér látványos eleme az egyedi fekete középkonzol és kardánalagút.

2021 Toyota Land Cruiser Black Pack