2021 Ford Transit Connect - az alacsony fogyasztás legújabb bajnoka

A Ford elsősorban flottaüzemeltetőknek ajánlja a kategória legalacsonyabb fogyasztású, 1 tonna teherbírású újdonságát.

2021 Ford Transit Connect
Az új kishaszongépjármű egyes változatai elérik a megengedett legnagyobb, 2501 kg-os össztömeget, a Transit Connect maximális terhelhetősége 9821 kilogrammra nőtt, azaz közel 1 tonna teherbírású, ez 79 kilogrammal több, mint a korábbi változatoké.

- A Transit Connect már Európa-szerte népszerű a flottaüzemeltetők körében és a legújabb fejlesztések még vonzóbbá teszik. A károsanyag-kibocsátás és az üzemanyagköltségek csökkentésével valamint a hasznos teherbírás javításával a flották még több árút vagy extra rakományt szállíthatnak a maximális hatékonyság fenntartása mellett - mondta Hans Schep, a Ford of Europe haszongépjárművekért felelős vezetője (general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe).

2021 Ford Transit Connect
- A Transit Connect Magyarországon népszerű flottajármű és a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően most még jobb ajánlatnak számít. Az emisszió és az üzemanyagköltség mérséklésével, illetve a teherbírás növelésével a flották több árut tudnak szállítani, méghozzá a lehető leghatékonyabban - vélekedik Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

2021 Ford Transit Connect
A Transit Connect legnépszerűbb kivitele, az L1 Trend 75 vagy 120 lóerős, 1.5 literes EcoBlue dízelmotorral, hatfokozatú manuális váltóval a Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárása (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, WLTP) szerint elérheti az 5,1 l/100 km-es üzemanyag fogyasztást és a 134 g/km CO2-kibocsátást. A motorokhoz nyolcfokozatú automata sebességváltó is társítható.

A kedvezőbb üzemanyag-fogyasztáshoz az új, alacsonyabb gördülési ellenállású gumiabroncsok is hozzájárulnak. A keréktárcsa- és gumiabroncs-konfigurációk tökéletesítése, illetve a kétszemélyes utasülés-opció megszüntetésétől javult a Transit Connect teherbírása, ugyanakkor az alacsonyabb megengedett össztömegű modellváltozatokhoz továbbra is rendelhető lesz kétszemélyes utasülés is.

2021 Ford Transit Connect
A cég hozzájárult, hogy az 1.5 literes EcoBlue dízelmotorhoz a felhasználók hidrogénezett növényi olajat (Hydrotreated Vegetable Oil, HVO) is használjanak. A HVO használatával az 1.5 literes EcoBlue dízelmotorok károsanyag-kibocsátása tovább csökken, így még gazdaságosabban üzemeltethetők a Connect flották.

A Ford Magyarországon is bevezeti a magasabb felszereltségű Limited változatot, amelynek stílusos külső elemeivel és prémium tartozékaival az exkluzívabb járművekre vágyó vásárlóit célozza. A Limited olyan különleges dizájn-elemekkel operál, mint például a 16 colos Sparkle Silver könnyűfém keréktárcsák, a karosszéria színére fényezett külső tükörburkolatok, kilincsek és oldalvédő elemek. A sofőrök komfortérzetét ülésfűtés, automatikus világítás és esőérzékelő ablaktörlő javítja, hogy munkájukat kevésbé érezzék megterhelőnek a hosszú műszakok alatt.

A fenti frissítések a Transit Connect teljes kínálatát érintik; a továbbfejlesztett modellek 2020 november közepén érkeznek meg a Ford márkakereskedésekbe.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő