Land Rover Bowler Defender - a CSP 575 projektben reinkarnálódott a jó öreg Defi...

A Land Rover engedélyezte a Special Vehicle Operations (SVO) részlegéhez tartozó Bowler Motors-nak, hogy az eredeti Defender formatervet használja fel nagy teljesítményű járművei kifejlesztéséhez.

Land Rover Bowler Defender 110
A megállapodás előkészíti, hogy a Bowler - kezdetben a CSP 575 kódnevű projektben - egy új, nagy teljesítményű terepjáró-modellcsaládot fejlesszen ki. Az új terepjáró a klasszikus Defender 110 összetéveszthetetlen sziluettjét idézi, egyúttal ez lesz az első Bowler, amelyet a Special Vehicle Operations mérnöki szakértelmével együtt fejlesztettek ki.

Land Rover Bowler Defender 110
A CSP 575 kódnevű projektben a Bowler saját rally-kompatibilis, nagy szilárdságú CSP acélvázába építi be a Defender 110 Station Wagon alumíniumötvözetből készült karosszéria paneljeit és a Land Rover 5.0 literes, 575 lóerős, kompresszoros V8-as motorját. Az autóban a felszereltséghez tartozik a négy sportülés, a belső merevítők és néhány olyan kényelmi funkció, mint például a légkondicionáló berendezés.

Bowler CSP 575
Az Egyesült Királyságban az 1985-ben alapított Bowler úttörő szerepet játszott a dedikált off-road versenyautók gyártásában. A Jaguar Land Rover 2019 végén vásárolta meg Bowlert, amelynek szakértői csapata azóta számos izgalmas projektet dolgozott ki az SVO üzletág részeként.

Bowler Bulldog
Az új Station Wagon projekt egyedülálló vállalkozás, az új modellt nagyon kis darabszámban fogják gyártani ugyanazok a tehetséges mérnökök és technikusok, akik a márka 4x4-es versenyautóit is fejlesztik. A gyártóüzem a Bowler székhelyén, az Egyesült Királyságban, Derbyshire-ben van.

Land Rover Bowler Defender 110
A Land Rover Bowler Defender 110 terepjárót 2021-től kezdetben az Egyesült Királyságban és az EU-ban lehet majd korlátozott darabszámban megvásárolni. Ajánlott ára 200 000 fontról indul...

Bowler Bulldog
Forrás: Saliga Réka
PR manager
Mediator Group, Press WAE