2021 Ford EcoSport Active - még tartalmasabbak lehetnek a szabadtéri programok!

A SUV Active változata különleges külső és belső stíluselemeinek, karosszériavédő kiegészítőinek és emelt hasmagasságának köszönhetően a keményebb útviszonyok közt is megállja a helyét.

A European Outdoor Group (EOG) által elvégzett felmérés szerint a válaszadók 70 százaléka kifejezetten vágyik a szabadtéri (outdoor) programokra, 86 százalékuk szerint pedig ezek a programok rendkívül fontosak az emberek jó közérzetéhez. A megkérdezettek több mint fele a járvány miatti mozgáskorlátozások idején mindennél jobban hiányolta a szabadtéri tevékenységeket.

2021 Ford EcoSport Active SUV
2018 óta több mint 55 000 darab Fiesta Active talált gazdára, ez volt az első olyan Ford modell, amit Active változatban is meg lehetett vásárolni. A 2020-as év első felében nagyjából minden ötödik Focust ilyen kivitelben rendeltek meg és a vállalat nemrég jelentette be, hogy az Active-sorozatban immár a Transit Custom, a Transit Connect, a Tourneo Custom és a Tourneo Connect is megjelenik. Az Active modellek sokoldalúbbak, ami praktikus segítség mindazoknak, akik szeretnének letérni a járt utakról; ezt szolgálják ezen modellvariánsok karosszéria-kiegészítései, átalakított felfüggesztésük és kormányművük, akárcsak a tapadást javító, részlegesen önzáró differenciálművük.

2021 Ford EcoSport Active - Footage
- A visszajelzésekből Európa-szerte tudjuk, hogy az EcoSport merész stílusa, praktikus utastere és sokoldalúsága jól illik a pörgős mindennapjaikhoz. Ez a fő oka annak, hogy a Ford outdoor-modellszériája, az Active sorozat ennyire sikeres. Ezért is határozott úgy a Ford európai termékfejlesztési csapata, hogy ebből az SUV-ból olyan Active változatot készít, ami még többet kínál ezekből az értékekből. Így ezentúl az EcoSport Active is szerepel majd az Active sorozatban, extra képességekkel szolgálva mindazokat, akik még több és még tartalmasabb outdoor-élményre vágynak - mondta az új modell bejelentésekor Szabó Attila , a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

2021 Ford EcoSport Active SUV
Az EcoSport egyes modelljeit ezentúl három alapvető kivitelben lehet megvásárolni. A Ford Performance izomautóinak ihletével készült EcoSport ST-Line a sportos stílus rajongóinak szól; a Titanium azoknak, akik a luxust és a kimagasló kényelmet keresik; az Active pedig az olyan vásárlók számára készül, akik a maximális sokoldalúságot és a kaland lehetőségét várják el autójuktól. Bizonyos modelleket, például a Puma-t, a Fiesta-t és a Focus-t a még gazdagabb felszereltségű X és Vignale kivitelekben is meg lehet rendelni.

2021 Ford EcoSport Active SUV
Az EcoSport a többszörös díjnyertes 100, 125 és 140 LE-s, 1 literes, benzines Ford EcoBoost motorral és 1.5 literes EcoBlue dízelmotorral egyaránt rendelhető.

Forrás: Györke Orsolya
Ford Magyarország
PR és Közkapcsolatok igazgató
Sajtókapcsolatok, sajtószóvivő