2021 Toyota Highlander Hybrid - itt van Amerika!

A RAV4, a C-HR és a hamarosan érkező Yaris Cross után két évtizedes tengerentúli sikertörténettel a háta mögött a Highlander-rel Európában is teljes lett a Toyota hibrid SUV kínálata.

2021 Toyota Highlander Hybrid
A nagyméretű, 7 üléses Toyota SUV kizárólag negyedik generációs öntöltő, full hibrid elektromos hajtáslánccal érkezik, intelligens összkerékhajtással (All-Wheel Drive-intelligent, AWD-i). Részben a TNGA-K padlólemez előnyeire építve a 248 lóerős motor "zöld", 6,6 l/100 km-es átlagfogyasztás mellett a WLTP-norma szerint mindössze 149 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként.

2021 Toyota Highlander Hybrid
Elektromos üzemben a Highlander Hybrid végsebessége 125 km/h, eközben 2 tonnányi rakományt képes vontatni. A csomagtér "amerikai" méretű, nemcsak leghosszabb a kategóriájában, de a két hátsó üléssor lehajtásával akár 1,909 literesre is bővíthető.

2021 Toyota Highlander Hybrid
Az autók prémium felszereltséggel érkeznek, ezek a látványos 20 colos keréktárcsák, a panorámatető, a 11 hangszórós Harman JBL audiorendszer, a 12,3 colos Apple CarPlay® és Android Auto™ alkalmazással kiegészített érintőképernyő - mind-mind az amerikai piac elvárásai szerint. A fényűző belső tér és a vezetési élmény szintén a vadonatúj TNGA-K padlólemez előnyeinek köszönhető, míg az utasok és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságára az új funkciókkal kibővített legújabb Toyota Safety Sense rendszer figyel.

2021 Toyota Highlander Hybrid
A rendszer része a kereszteződés kanyarodási asszisztens (Emergency Steering Assist and Intersection Turn Assistance) mellett a Pre-Collision System (PCS) with day and night pedestrian detection and daytime bicyclist detection, a Daytime Oncoming Vehicle Detection, a Full Range Adaptive Cruise Control (ACC) with Curve Speed Reduction and Road Sign Assist (RSA), a Lane Tracing Assist (LTA), a Lane Departure Alert (LDA) és az Automatic High Beam (AHB).

2021 Toyota Highlander Hybrid
A Toyota legnagyobb SUV modellje 2021 elején jelenik meg először a nyugat-európai márkakereskedésekben. Ezzel a márka létrehozza Európa legnagyobb full-hybrid SUV modellpalettáját, a RAV4 eladások 91%-a, a CH-R 98%-a, a hamarosan érkező Yaris Cross előreláthatóan 95%-a, a Highlander értékesítések 100%-a ezzel a hajtáslánccal történik majd.

2021 Toyota Highlander Hybrid
Ezidáig az E-szegmens SUV-modelljeinél az elektrifikáció a Plug-in Hybrid (PHEV) technológiára fókuszált. Azonban a PHEV rendszerek minden előnye mellett figyelembe kell venni, hogy ebben a kategóriában a vezetők általában nagyobb távolságokat autóznak és többet hajtanak autópályán, így a korlátozott elektromos hatótáv számukra problémát jelenthet. A megoldás, a piacon a legfejlettebbnek számító Toyota RAV4 Plug-in Hybrid úgy működik, hogy az autó a tisztán elektromos hatótáv felhasználása után öntöltő, full hibrid-ként megy tovább, míg a legtöbb versenytársnál az elektomos hatótáv elfogytával az autó benzines/dízel üzemben folytatja az útját.

A hét ülésnek köszönhetően a nagycsaládos autóvásárlási program támogatása is igényelhető hozzá.

2021 Toyota Highlander Hybrid
Forrás: Varga Zsombor
PR manager
Toyota Central Europe Kft.
- Ford F-150 Lightning - Platinum, Lariat és XLT kivitelben készül a villanymotoros pickup legenda
- Elektromos hajtásra vált a Volvo Cars
- Nissan X-Trail - Shanghai-ban bemutatták az e-POWER hajtású SUV crossover-t
- Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva
- Toyota GR Supra - Road Arrows avagy légi akrobatika a betonon
- Hyundai TUCSON - már sportos, N Line kivitelben, hibrid hajtással is
- Hyundai TUCSON 1.6 T-GDi HEV - villamosított csúcstechnológiát kapott a kompakt SUV
- Mazda 1920-2020 - igazi sikertörténet a vásárlók folyamatosan növekvő igénye a Mazda SUV-ok iránt
- Ford Local Hazard Information - megállapodás a BMW-vel, a Mercedes-Benz-zel és a Volvo-val
- 2021 Ford Ranger MS-RT - jön a Ranger Wildtrak nagy teljesítményű utcai változata