Nissan Tokio - limitált széria kizárólag a magyar piac igényeire szabva

A Nissan magyarországi csapata kiválasztott három sikermodellt, a Micra-t, a Qashqai-t és az X-Trail-t, majd azokat a felszereltségeket, amelyek a legfontosabbak a vevők számára. A limitált kiadás a Tokio nevet kapta és mindhárom modell esetében az adott kategóriában elvárt legfontosabb felszereltségeket tartalmazza.

Nissan Tokio Micra, Qashqai és X-Trail
A Nissan magyarországi csapata egy igencsak eredeti ötlettel állt elő. Kiválasztottak három modellt, a Micra-t, a Qashqai-t és az X-Trail-t. Majd megnézték, hogy az adott szegmensben melyek azok a felszereltségek, amelyeket a vásárlók a legfontosabbaknak tartanak.

A Micra például egy kisautó. Vásárlóinak fontos, hogy az autó jól nézzen ki, legyen LED-es a nappali menetfény, legyen rajta hátsó tetőspoiler, legyen sportos a megjelenése, legyenek benne olyan alapvető kényelmi extrák, mint a klíma, a fűtött ülések, az elektromos ablakemelők stb., legyen biztonságos illetve könnyen vezethető, a vezetőt segítse a visszagurulás-gátló rendszer, az intelligens vészfékező rendszer, az automata elakadásjelző stb., ugyanakkor legyen megfizethető. A fehér színű autó árát mindezekkel összhangban állapították meg, a valós vásárlási ár már mindezen felszereléseket tartalmazza.

Nissan Tokio Micra
Hasonló a koncepció a Qashqai esetében is. A Qashqai egy C-SUV, egy alsó-közép kategóriás szabadidő autó. Ez jelenleg nagyon népszerű szegmens, de nemcsak a szegmens népszerű, hanem azon belül a kategóriateremtő Qashqai is. Több európai országban piacvezető és több mint 3 millió darab fogyott belőle. 2021 második felében érkezik az új generáció, emiatt a kifutó modellből még egy nagyon "jó vételt lehet kihozni".

Nissan Tokio Qashqai
- A Qashqai esetében szintén fontos volt számunkra, hogy olyan felszereltséget tartalmazzon a Tokio limitált széria, amit az adott kategóriában a legtöbbre értékelnek az emberek, illetve itt is magas legyen az ár-érték arány - mondta Reizer Levente a Nissan PR Managere. A Qashqai-ban is nagyon sok kényelmi extra van, mint például a fűthető első ülések, az automata fényszórók, az automata ablaktörlők. Ennél már a vásárlók elvárják automata kétzónás légkondicionálót, az Apple Carplay / Android Auto mobilcsatlakozást és -tükrözést, a tolatókamerát, a parkolószenzort, a közúti táblák felismerése funkciót, vagy nagyméretű, 17”-os alufelniket. A Tokio limitált széria egyébként a népszerű 4 hengeres 140 lóerős benzinmotorral érkezik, ami egy kiváló erőforrás, nagyon jó sajtóvisszhangot kapott Európában és a konszern több tagja is használja.

Nissan Tokio X-Trail
A harmadik modell az X-Trail, amelynél leginkább találó a Tokio elnevezés, ugyanis Japánban gyártja a Nissan. A felső-közép kategóriás szabadidő autók, a D-SUV-ok szintén népszerűek Magyarországon, így az X-Trail is. Ezen a szinten a vásárlók még több felszereltséget várnak el. Az X-Trail-nél már megjelennek az olyan extrák mint a telefontükrözés, a közlekedési táblák felismerése vagy a parkolóradar. A parkolókamera már 360°-os, a multimédiás rendszer beépített navigációval is rendelkezik, az alufelnik pedig már 18”-ak, sőt a csomagtérajtó kéz-nélkül is nyitható - sok egyéb más extra mellett. A benzinmotor is egy erősebb, 160 LE-s változat és fejlett duplakuplungos váltóval kínálják a kereskedők. Az X-Trail-nek még egy előnye van, hogy 7 személyes verzióban is kapható, igénybe vehető rá a nagycsaládos kedvezmény.

Mindhárom autó alapból fehér színű, ez messze a legnépszerűbb szín, az X-Trail ára a gyöngyházfehér felárat is tartalmazza. A Tokio limitált széria extra kedvezményt is jelent, ezért a maximált árak már mindhárom modellnél tartalmazzák az extra kedvezményt, .

Az importőr reméli, hogy a vásárlók is úgy ítélik majd meg, hogy a maximált árak jól illeszkednek az igényeikhez.

További részletek a nissan.hu oldalon.



Forrás: Reizer Levente
PR Manager
Grand Automotive CE Kft.