KIA Sportage 2008 - kisminkelt koreai sportoló szlovák mezben

Az európai piacra készült, megújult koreai SUV-ot már a szlovákiai Zsolnán gyártják és a frankfurti Autószalonon láthatjuk először.

KIA Sportage 2008

Az idei frankfurti Szalonon ünnepli hivatalosan a Kia Motors, hogy a zsolnai gyártósorok elérték a maximális kapacitásukat. Rekordként tartják nyilván, hogy az üzemben már évente 100 autó készül alkalmazottanként. Az 5 ajtós cee'd és az SW mellett a Sportage már a harmadik modell, amelyet ebben az üzemben gyártanak. Benzines és dízelmotorral, kézi és automataváltóval, összesen tizennyolc variációban készül.

A 2008-as Sportage-nél módosították a szervokormányt és javítottak a kerékfelfüggesztésen, csendesebb lett a futómű, csökkent a szélzaj. Megnövelték az első féktárcsákat, ettől jobban lassul, 100 km/óráról 41,6 méter alatt áll meg. Az új, merítéses korrózióvédelmi technológiának köszönhetően lényegesen, 10 évre nőtt a karosszériára nyújtott átrozsdásodás-garancia.

Az autó külső megjelenésén nem sokat változtattak, de módosították a hűtőrácsot, sötét betétet kaptak a fényszórók, nagyobbak lettek a külső tükrök és a lökhárítókat is színre fújták. A 215/65 R16 méretű gumiabroncsokat a facelift után már 16 colos alufelnikre szerelik.