Search & Send - internetes térkép a Mercedesek műszerfalán

Közös fejlesztésű telematikus rendszert vezet be a napokban a Google, a Yahoo! és a Mercedes-Benz Amerikában.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Search & Send rendszer közvetlenül küld Google vagy a Yahoo! térképet a kijelölt úticél eléréséhez az autó navigációs kijelzőjére.

A Search & Send nagy előnye, hogy íróasztalnál, kényelmesen megtervezhető az útvonal, pihenőhelyekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, esetleg szórakozási lehetőségekkel. A Google Maps és a Yahoo! Local Maps térképei mindehhez minden segítséget megadnak. Ha elkészült az útvonal, a weboldalakon a Send to Car menüpontra kattintva küldhetjük el a térképet. Az autóban csengetés jelzi, hogy adat érkezett, ekkor meg kell nyomni a tetőkonzolon az "i" gombot és a térkép letöltődik az autó navigációs rendszerére. A kiválasztott útvonal azonnal megjelenik a GPS kijelzőn. El lehet menteni későbbi felhasználásra is.

A rendszer használatának feltétele, hoy az autóban legyen Tele Aid. Ez egy vészhelyzeti segélyhívó rendszer, amelynek éves díja 240 dollár. A Search & Send ezen belül ingyenes.

Jelenleg még csak a multimedia csomaggal és navigációs rendszerrel felszerelt 2007-es S-Class, CL-Class és a 2008-as C-Class modellek vezetői élvezhetik az újdonság előnyeit. Amerikában.