Itt a BMW Sedan autó-mobil!

Ez a BMW akkumulátoros vagy lendkerekes? Az Audiban van Wifi? Ezek a kérdések egyáltalán nem viccesek, ha a legújabb telefontrend divatba jön.

Autó-mobil BMW

A tenyérbemászó mobil

Autó-mobil BMW. Nem az a csoda, hogy már ilyen is van, hanem az, hogy eddig nem volt. Pedig mennyire"kézenfekvő" egy ilyen tenyérbemászó mobil!

Már tavasszal szivárogtak hírek Hong Kongból, miszerint megjelent a Porsche Cayenne mobiltelefon a (kínai) piacon. Bekapcsoláskor önindítózik, üveghangig huzatva cseng és fékcsikorgással kapcsol ki. Aranyos, nem? 180 dollár. A Jaguar (Jiebao) telefon rozsdamentes acélból, érintőképernyővel, 2 SIM kártyával, kis jaguárral viszont csak 130 dollár. Van már Bentley modell is, azt a Motorola máig felejthetetlen "téglájáról" mintázták.

A tajvaniak az Audi rajongóknak is kigyurmáztak egyet, mintául a TT szolgált. Az akkumulátora, ahogy illik, a csomagtartójában van, az USB csatlakozója a kipufogócsőben. Ennek húzós ára van, 272 dollár és csak Kínában kapható.

A BMW-mobil, a Car760 a legújabb fejlesztés. 130 dollár körüli árért egy szokványos telefont kapunk, egyáltalán nem szokványos külsővel.

Minden modell teljesen környezetbarát, elektromos hajtású, háztartási konnektorból lehet őket tölteni és akkumulátorról mennek. Mint a jövő autói.

Korábban ezek az elektronikai tréfák Japánból jöttek, most oda is Kínából importálják. A németek örülnek, ha csak telefon-szinten lopják tőlük a formát és nem másolják le egy az egyben az autóikat. A kínai fickók meg a telefonok árából előbb-utóbb igazi BMW-ket meg Audikat vesznek. Így lesz kerek a világ.