Carbon Motors E7 - megépül a rendőr-Hummer?

2 beszólás

Újradefiniálja a rendőrautó fogalmát az amerikai Carbon Motors, ha elkészül az új bűnvadász.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Hi-tech járőrkocsit tervezett az Európában kevésbé ismert atlantai cég. A célirányosan fejlesztett, E7 kódnevű modell a közlekedési rendőrök álma lehet, ha megvalósul.

Amerika bűnüldözőinek legújabb csodafegyverét kifejezetten rendőri feladatokra tervezték. Ijesztő lehet a tengerentúli mutyizóknak (copyright Bajnai Gordon) és trógereknek (copyright Kiss Péter) az első Gotcha (megvagy!) és a hátsó See Ya (látlak!) rendszámszimuláns! Ezenkívül beépített kék-piros megkülönböztető fények mindenhol, 360°-os szögben "éjjel is látó" videó-rendszer, biometrikus "indítókulcs", automatikus rendszámfelismerő- és azonosító elektronika, heads up display - szóval az egyenruha alatt a legújabb csúcstechnika figyel.

A konstruktőrök célja a rendőrök maximális védelme mellett az volt, hogy a jármű sebezhetetlen, tartós, gyors és környezetkímélő legyen. Ez utóbbiak okozták talán a legkevesebb fejtörést, amikor a BMW twin-turbódízel(!) 300 lóerős, 3.0 literes motorját választották, ez a hagyományos gázolajon kívül biodízellel is megy. A motor 570 Nm nyomatékának köszönhetően az E7-es 6,5 másodperc alatt éri el a 60 mph (kb. 90 km/h) sebességet, a végsebessége 155 mph (kb. 250 km/h). Békés cirkálás közben nem fogyaszt többet 7,5 liter gázolajnál 100 kilométeren. Élettartamát 400 000 kilométerre tervezték.

A karosszériája könnyű, golyóálló alumíniumötvözetből készült, a lökhárítóra szerelt hátsó acélütközők 75 mph-s ütközésnek is ellenállnak.