KIA - mi a sikerének titka?

2 beszólás

A 2007-es KIA Sorento első helyen végzett az amerikai Strategic Vision, Inc. Total Quality Index (TQI) felmérésén a középkategóriás szabadidőautók között.

KIA Sorento 2007

A Total Quality Index az új autók minőségére utaló mérőszám az Egyesült Államokban, a gépjárműtulajdonosok általános véleményét tükrözi egy adott típusról. A TQI meghatározásánál figyelembe veszik a termékről szerzett kedvező és kedvezőtlen benyomásokat, a megbízhatóságot, a márkakereskedésekkel kapcsolatos tapasztalatokat és az érzelmi kötődést is az autóhoz. Az idei felmérésen az amerikai kutatóintézet több, mint 27 700 újonnan vásárolt autó tulajdonosát kérdezte meg az első 90 nap tapasztalatairól.

A 2007-es Sorento első helyezésében döntő szerepet játszott, hogy minden üléspozícióra megkapta a lehető legmagasabb, ötcsillagos törésbiztonsági minősítést. A frontális és oldalütközéses törésteszteket a NHTSA, az USA Közlekedésbiztonsági Hivatala végezte.

A KIA nemcsak a világ egyik leggyorsabban növekvő autógyártója, hanem a tavalyi TQI felmérés szerint a legfejlettebb járműgyártó is a világon.