Ha a kerítés még nincs is kolbászból, a mentő már Porschéból van - új autókat kaptak az üzemorvosok

Nem nálunk. A Porsche Stuttgart-Zuffenhausen-i üzemében is szolgál majd ezentúl az a Porsche Cayenne S mentőautó, amelyet szorgos gyakornokok építettek át egy szériakocsiból.

Porsche Cayenne S

Igaz, a tizenöt fiatal nem saját jószántából vállalkozott a nem mindennapi feladatra, a gyár "egészségmenedzserei" ötletelték ki, hogy ilyen mentőt kapjon a Stuttgart-Zuffenhausen-i, a Weissach-i és a lipcsei üzem, de állomásozik majd egy a Weissach-i tesztpályán is. Korábban már készült hat másik speciálisan felszerelt Cayenne az üzemi tűzoltóságnak és az őrszolgálatnak is. Most a világ leggyorsabb mentőautóit is üzembe helyezték. A 340 lóerős, nyolchengeres motor maradt, viszont kiszerelték az anyósülést és a hátsó üléseket, hogy helye legyen a hordágynak és az életmentő műszereknek. A vezető mögötti ülés az orvosé, akinek így éppen jobbkézre esik a beteg illetve a műszerek.

A prototipusok Németországban maradnak, annak ellenére, hogy Bulgáriában tervezik 32 Porsche Cayenne szolgálatba állítását, elsősorban a hegyvidékeken. Egy mentőautó ára 120.000 euro, körülbelül 30 millió forint. Mertek nagyot álmodni, de még nem rendeltek meg egyet sem...