IMPRINT RLS - a millió dolláros baby

A futurisztikus karosszéria az Alpine legújabb akusztikai technológiáját rejti.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az Alpine az idei DUB Auto Show-n már nem elégedett meg azzal, hogy egy szériában gyártott autóba építse be újdonságait, erre a célra külön tervezett és épített egyet. Ez az IMPRINT RLS. Csillog, elegáns és páratlan a stílusa. Alapjául a Mercedes R500-as SUV-ot, az amerikai családok kedvencét választották. Magát az autót újragondolták, csak a tetőlemezt tartották meg belőle. A pedáljait megduplázták, ezáltal az autót mindkét első ülésről lehet vezetni. A kormányt első látásra nem is lehet megtalálni, aztán kiderül, hogy a középső konzolon van, ott, ahol "régen" a kézifék volt. Műszerfal helyett középen egy tárcsa van a legnélkülözhetetlenebb műszerekkel, ezeken ad életjeleket magáról a jármű.

A ajtókat villanymotor mozgatja, az ülésekkel együtt forognak. A csomagtartóból motor tolja ki az erősítők állványát, a rack-ben a hangrendszert meghajtó 6 darab PDX erősítővel. A fényezése is ravasz, a Carrizma Candy Cherry Cola(!) színt egyedileg úgy keverték, hogy a fény állandóan mozogjon, "táncoljon" rajta. A táncos "csizmái" egyébként elöl 26, hátul 30 collosak.

Az autók hagyományos belső kialakítása nem kedvez a jó hangzásnak. Az ablakok visszaverik, a kárpitozás elnyeli a különböző frekvenciájú hangokat, az ülések, a műszerfal módosítják a hangképet, a hangszórók elhelyezése is gond. Az IMPRINT-technológia pontosan ezen hibák kiküszöbölésére szolgál. A rendszer mikrofonokkal és egy speciális szoftverrel folyamatosan méri a jármű teljes belső terét, időkésleltetés-információkat szerez minden utas pozíciójából. Kielemzi az utastér által módosított frekvenciamenetet, majd létrehoz egy ellenkező frekvenciagörbét. A végeredmény a tökéletes, egyenletes, lineáris hangzás, ehhez alakították ki az RLS belső terét is. Azt és úgy halljuk, ami és ahogy a CD-n van!

A hang-architektúra alapja az Alpine CDA-9887 fejegység, nagyfelbontású organikus kijelzővel, infra távvezérlővel, négyszínű háttérvilágítással. Ez tartalmazza a több, mint 500 ponton mérő és beavatkozó processzort, a 6 csatornás időkorrekciót, a programozható hangváltót és a parametrikus és grafikus hangzáskiegyenlítőt. Van benne iPod csatoló, 3 pár RCA kimenet, képes MP3/WMA/AAC lejátszására.

A millió dolláros baby hangja állítólag tökéletesen szólal meg a négy SPX-1043D mélysugárzóval támogatott SPX-17REF hangszórókból.