Chevrolet Captiva Sport 2008 - SSUV, a nagyon sportos szabadidőautó

Testépítés helyett csak kisminkelték az alapmodellt. A sztájliszt szép munkát végzett.

 Chevrolet Captiva Sport 2008

A GM hivatalosan is jelentős piaci sikernek könyvelte el, hogy 2006-os premierje óta 43 000 példányban kelt el az első európai Chevrolet SUV, a Captiva. Vélhetően a kereslet élénkítésére és a márka európai jelenlététének erősítésére jelentették most be, hogy hamarosan piacra kerül a Sport változat is, ami igencsak meglepő húzás egy, már eleve a SUV (Sport Utility Vehicle) szegmensbe pozícionált autónál.

A Captiva Sport elsősorban külső megjelenésében tér el az alapmodelltől, az optikai tuning során alaposan kidekorálták. A díszítés részeként sötétített fényszórókat, füstszínű, mégis átlátszó hátsó lámpákat, 18 collos kerekeket, dupla kipufogót, elöl-hátul ezüstszínű felverődésvédő betéteket kapott. Az utasteret a fekete-piros színű kárpitkombináció teszi exkluzívvá, még a varrások is feltűnő, piros cérnával rikítanak. A műszerfal a mostani divat szerinti karbonszál-mintás betétektől sportos.

A Captiva Sport is 150 lóerős kétliteres, közös-nyomócsöves turbódízel- és 227 lóerős, 3.2 literes V6-os benzinmotorral kerül piacra.

Ide tartozik, hogy az Chevrolet Captiva - Opel Antara modellcsalád már megjelent az észak-amerikai, elsősorban a kanadai piacon Saturn Vue, valamint a közel-keleten GMC Terrain márkanévvel is. Mindkét piaci bevezetés a GM azon törekvését igazolja, hogy a Captiva-családból igazi "világautót" fejleszt. A koreai GM Daewoo gyárban már felkészültek rá... Náluk Winstormnak hívják.