Az "Év Ötlete" - sivatagi supercar Colin McRae emlékére

A McRae Enduro nyerte az Autocar magazin 2007-es Idea of the Year díját.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Alister McRae Show

Alister McRae még májusban, a Transiberico Rally rajtja előtt rendezett sajtótájékoztatón mutatta be először az "Ötletet", egy extrém körülményekre és útviszonyokra épített rally-tanulmányautót. Alister McRae a nemrégiben helikopterbalesetben elhunyt rally-idol, Colin McRae öccse, szintén rally-versenyző, őt kérték fel a fejlesztők az autó tesztelésére. Az idén ez a kocsi nyerte el az Autocar magazin Idea of the Year, azaz az Év Ötlete díját.

A díj odaítélésekor a zsűri kiemelte, hogy a T1 kategóriájú autó építése során a fejlesztők a könnyű, csővázas szerkezet és a speciálisan kialakított felfüggesztés mellett sikeresen oldották meg a pilótafülke kialakítását is úgy, hogy nemcsak célszerű, de elég kényelmes is ahhoz, hogy egy olyan hosszú verseny, mint pl. a Dakar-rally, elviselhető legyen benne a versenyzőknek. Jól eltalálták az autó súlyelosztását is, mind tele, mind üres tankkal közel 50-50 százalékos a tengelynyomás. 2.7 literes, V6-os turbodiesel motorját a Ford Diesel Centre fejlesztette az angliai Dagenham-ben.

A fejlesztők nemes gesztusként Colin McRae emlékének dedikálták a díjat, mivel ő is szívesen vezette volna az autót, de már nem volt rá alkalma.

McRae Enduro galéria

McRae EnduroMcRae EnduroMcRae EnduroMcRae Enduro
McRae Enduro