Sör, benzingőz és csöpögő olaj a porfelhőben - a földművesek birodalma visszavág

"Furcsa embertípus az off-roados. Az alkohol és a benzingőz egyenrangú legális bódítószerük. Végtelenül szeretik a feleségüket, barátnőjüket, de csak otthon."

Somogybabod újratöltve!

"A -sár- nevű hely látszólag minden meglepetést mellőzve sáros. Egy patak ér ki a tisztásra és a homokos területen egy tizenöt-húsz méter átmérőjű hosszúkás, hatalmas dagonyát hoz létre. Az iszapos dagonya mélysége a másfél métert is meghaladhatja, ezeken a mély pontokon vesztegelnek a kisebb terepjárók. Mindenkinek van embere, akivel megállapodik, ha beragad, kihúzzák egymást. És ha mindketten beragadnak, akkor a mocsár közepén söröznek, hiszen az akkura kötött 2-3 hűtőtáska alapfelszereltség a végletekig lecsupaszított gépeken. Persze presztízs, ki jut át és ki nem, így addig pörgetik a kereket a sárba ragadva, míg az autó, az utasok és a közönség nagy része is csupa sár lesz és hajában hínárszerű növények lógnak. A legsárosabb emberek büszkék sarukra, a maradék naiv látogató undorát és gátlását pedig lassan feloldja az alkohol. Bár a nagy össznépi iszapbirkózást nem sikerül a lelkes próbálkozóknak kierőszakolni, de van rá határozott szándék, amikor három fiatal a csúszós iszaptól is többek között esve-kelve invitálja a rajtuk mulató közönséget." - részlet a Sonline helyszíni tudósításából.

Az idei verseny nagyon szervezett volt, baleset nem történt. Az odavezető utakon viszont először jelentek meg a talajmaró kapákból összeheggesztett, kihegyezett úttorlaszok, nem kevés defektet okozva a terepezőknek. A földművesek birodalma visszavág.