Az Infiniti Európába jön

Könnyű, de 310 lóerős lesz az első Európának gyártott SUV.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Igencsak kivárt az Infiniti európai bevezetésével a Nissan, de az első "fecske", az EX37 kompakt-szabadidőautó erősebb lesz, mint az amerikai változat.

Az EX37-est a VQ37VHR kódnevű 3.7 literes, V6-os, 310 lóerős benzines motorral szállítják, ez 350 Nm nyomatékával minden vetálytársát állva hagyja ebben a kategóriában. A motor teljesítményének titka a Nissan új fejlesztésű, VVEL elnevezésű, változó szelepvezérlési rendszere. Az autó szériatartozéka többek között az "Around View Monitor" kamerarendszer, az autót madártávlatból is mutató "parkolás-segéd", az automatikus vészfékezésre is képes távolságtartó tempomat, a karcálló fényezés, valamint az elektromosan lehajtható hátsó ülések.

Az EX37-be az ATTESA ETS típusjelű összkerékhajtást szerelik, ez alapból csak a hátsó kerekeket hajtja, de szükség esetén küld nyomatékot az első kerekekre is. A rendszer a körülményektől függően akár a nyomaték 50 százalékát is képes az első, vagy a 100 százalékát a hátsó tengelyre küldeni. A fogyasztáscsökkentés érdekében az autót könnyűre tervezték, a futóműve és a motorházteteje alumíniumból, a csomagtérfedele műanyagból van. A manuális mellett hétsebességes automataváltóval is rendelhető.

A Nissan prémiummárkája 1989-óta van jelen az amerikai piacon. Az elmúlt évben 150 000 Infiniti-t értékesítettek világszerte, ez igen szép piaci siker. Nagy kedvence az amerikaiaknak, de tetszik az oroszoknak is.

Európai premierje a genfi Motor Show-n lesz március elején. Genfben összesen négy Európának szánt Infiniti modellt mutatnak be, két személyautót és az EX37 mellett még egy kompakt-szabadidőautót. Az FX SUV lesz az első olyan Infiniti, amely az Egyesült Államokon kívül debütál.

Hollandiai és kelet-európai forgalmazásának kizárólagos jogát a holland tulajdonú AutoBinck N.V. kapta meg. Nálunk ez a cég importálja a Hyundai márkájú autókat, az Infinitivel kapcsolatos terveit még homály fedi.

Infiniti EX 37 galéria

Infiniti EX37Infiniti EX37Infiniti EX37Infiniti EX37
Infiniti EX37Infiniti EX37