Ferrari replika: Psszt! Köll Ferrari olcsóér'?

Az olaszoknak is bejött a sufnituning: a kívülről Ferrarinak látszó tárgyba a jó öreg Pontiac Fiero alvázát és hajtásláncát építették. Olcsóér'.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A piros az eredeti Ferrari 360-as, a sárga egy Peugeot 408 Coupe...

A replikátorok előszeretettel szerelték a Pontiac Fiero alvázára az eredetihez megszólalásig hasonló karosszériát és a kamu autót az eredeti ár töredékéért árulták. A Ferrarira vágyó csóróknak meg csak 30 000 dollár kellett ahhoz, hogy királynak érezzék magukat...

Az olasz adórendőrség, a Guardia di Finanza sziciliai részlege hat hónapja kezdte meg a nyomozást az ügyben. A hamisításra szervezett replika-hálózat Milanotól Palermóig átszőtte egész Olaszországot. Eddig 14 hamis autót foglaltak le külvárosi garázsokban, ebből hét Fiero-Ferrari már teljesen elkészült, csak a vevőre várt, további hét pedig még gyártás alatt volt. A fináncok azt még nem tudják, hogy korábban hány kamu Ferrari kelt el, de abban máris biztosak, hogy a vásárlók tisztában voltak azzal, hogy a Ferrari 328 GTB-k hamisak és csak azért vették meg a "csúcskategóriájú" sportkocsikat, hogy ismerőseik előtt villogjanak velük. A Guardia di Finanza szerint a hamisítók profi munkát végeztek. Jelenleg nyolc személy ellen folyik vizsgálat, de még senkit nem tartóztattak le az ügyben. A Ferrari tulajdonosa, a Fiat nem kommentálta a nyomozást.

A Ferrari 6 000 autót gyárt évente, a várólista pedig hosszú. Egy új autó ára átlagosan 200 000 dollár, de ez akár meg is duplázódhat, ha sok az extra. Ezért, ha hozzád lép a Hiltonban egy megnyerő külsejű és azt kérdezi: Psszt! Köll Ferrari olcsóér', mit válaszolsz?