Németországban már megrendelhető a Dacia Sandero

10 beszólás

A legújabb Dacia nálunk is új emblémával debütál.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az eredetileg a dél-amerikai piacra szánt Dacia Sandero-t június végétől Németországban is forgalomba hozzák. A Logan és a Logan MCV valamivel kisebb testvérmodelljét 7 500 Euro-s kezdőáron lehet megrendelni, ami jelenleg nem több, mint 1,9 millió forint. A ferdehátú, ötajtós autót kétféle benzines motorral kínálják, egy 75 és egy 87 lóerőssel. Az alapárért az alapváltozatban nem lesz szervokormány és kanyarstabilizátor sem. A Logan fékrendszerét átalakították, a Dacia-k történetében először a Sandero kap vész-fékrásegítőt.

Ami a belső tér kialakítását illeti, a Logan puritán műszerfalát kissé áttervezték és a Sandero-ban az ajtóbetétek is igényesebbek. Csomagtartója alaphelyzetben 320 literes, a hasznos tér az ülések ledöntésével 1200 literesre növelhető.

Az olcsó kategóriába tartozó Dacia népszerű márka a németeknél, tavaly 17 300 Logan és Logan MCV kelt el. A hazai bevezetés szeptemberre várható, a pitesti gyár a Sandero-ra három év vagy 100 ezer kilométer teljes, valamint 6 év átrozsdásodás elleni garanciát vállal.

Az új Dacia már friss, fiatalos logóval kerül piacra. A sörnyitóra emlékeztető új embléma alapszíne ezüst, a Dacia-felirat kék betűkkel virít rajta. A Sandero bevezetése után az összes Dacia-n ez lesz az új márkajelzés.