Fóliaragasztási világrekord: 2:25:16. Hátszél nélkül!

A rekord felállításában egy Audi R8 ABT is közreműködött...

Foliatec

Mindegy, hogy lepényevés vagy zsákbanfutás. Vagy autófóliázás. A rekord az rekord, főleg, ha a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerül.

A teljes felületű autófóliázásban most abszolút világcsúcsot állított fel a média képviselőinek jelenlétében a német Foliatec négytagú csapata. Az ABT R8-ast a speciális tuning utolsó mozzanataként ragasztották be tetőtől-alvázig a speciális karbon-mintás műanyagfóliával 2 óra 25 perc 16 másodperc alatt. Teljesítményüket a gyorsaság mellett még értékesebbé teszi az a tény, hogy az R8-as karosszériája igen bonyolult dizájnelemekből épül fel és ezeket elég körülményes beragasztani. A rekord tényleg szinte bámulatos: a cégnél egy átlagos karosszéria komplett fóliázása normál esetben 2 munkanapig is eltart... Munka közben a rekorder csapat valóságos balettet mutatott be, előre megterveztek minden munkafázist a felragasztástól a kivágásig, hogy ne zavarják egymást és ne ütközzenek össze.

A fóliázásnak az R8-as esetében komoly értéknövelő szerepe volt: a karbon-mintás festéket még az Audinál sem találták fel. A technológia nagy előnye, hogy a folyamat megfordítható: amikor a "színt" a kocsi tulajdonosa megúnja, a fólia egyszerűen és főleg nyom nélkül - eltávolítható.

A látványos rekord felállítására egyébként egy kanadai PR-ügynökség, az IK Media Experience Day elnevezésű rendezvénye adott apropót, a cég az igényes (értsd: tömött zsebű) ügyfelek számára kínál extra dizájn-megoldásokat.