Snatch Land Rover vs. Cougar Ridgback - ja, Tata, így van ez...

Az Afrikai Oroszlánkutya máris felfalta a Snatch Land Rovert.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Üzemi körülmények között...

A brit Védelmi Minisztériumban úgy döntöttek, hogy a háborús övezetekben az elavult harci Snatch Land Rovereket nem Defenderekre, hanem amerikai gyártmányú Cougar Ridgback 4x4 páncélozott csapatszállító-járművekre cserélik. A Land Rover ezzel a 150 millió font értékű iraki harcijármű-torta egy jelentős szeletétől esett el, ez lett volna a cég első komoly megrendelése, amióta indiai kézbe került.

A 157 darab "ketrecbe zárt fenevad", a Ridgback a jövő évtől a háborús övezetekben szolgál majd, a speciális rácsozat elsősorban az Irakban és Afganisztánban egyre gyakoribb, az út széléről indított robbanószerkezetek, valamint az aknák ellen nyújt védelmet.

Az új terepjárókat a napokban a Defence Vehicle Dynamics kiállításon mutatták be először. A 12 személyes Ridgback a Force Protection cég Cougar 4x4-es modelljének "feljavított" változata, amely egy egzotikus kutyafajtáról kapta a nevét. Vastagabb a páncélzata, jobban lehet manőverezni vele és nagyobb, mint az elavult Defender. A fegyverzete távirányítható, a katonák a biztonságos páncélzat mögül egy joystick-al vezérelhetik. Ha a gumiját kilövik, lapos kerékkel is képes a 90 km/órás sebességet tartani.

Ennél több, lévén harci jármű, nem is derült ki róla.