Dakar 2009 - minden hely elkelt!

Végre méltó terepre talált a futam: Argentína és Chile ideális hely a Dakarhoz. Nincs sivatagi falu, nincs néző, nincs "környezet", csak sivatag van.

Dakar 2009 Argentína-Chile

Az előzetes jóslatok szerint a jövő évi Dakar továbbra is a világ legnehezebb tereprally-versenye lesz. Az időjárási és terepviszonyok a résztvevőktől megkövetelik majd a maximális teljesítményt, miközben tűrőképességük határán kell versenyezniük. Két héten át, óceántól-óceánig lélegzetelállító tájakon, lakatlan vidékeken halad majd a mezőny, a 9000 kilométeres táv kétharmada speciál-szakasz lesz. Talán éppen ez az oka, hogy a rendezők várakozásait is felülmúlva, hat hónappal a rajt előtt már 550 induló regisztrált a futamra. A jelentkezők 16%-a először indul a Dakaron.

Ellentétben az idei európai pót-Dakarokkal, a franciák azt mondják, ez már tényleg az "igazi" lesz. A szervezők ezekben a hetekben jelölik ki a két dél-amerikai országban a 2009 január 3. és 18. között rendezendő viadal végleges útvonalát. Argentínában és Chilében nagyon népszerű a tereprally, a versenyzőket igazi hősként tisztelik. Úgy tudják, csak Córdobában 500 000 néző várja majd a mezőnyt!

A versenynek nemcsak a helyszíne, a szlogenje is új: "Változatlan, páratlan, utánozhatatlan - a Dakar az Dakar marad!"