Mondial de l'Automobile 2008 - egy kiállítás szépei

3 beszólás

A Paris Motor Show-n idén is a csajok a legérdekesebb verdák.

Mondial de l'Automobile 2008

A napokon át tartó sajtóbemutatók után végre a nagyközönség számára is megnyílt a "Mondial de l'Automobile" kiállítás, a 2008-as Párizsi Autószalon. A számok látványosak: 30 országból 500 márka mutatkozik be a várhatóan másfél millió látogató előtt, ezzel a Show változatlanul a világ legnagyobb és a legnépszerűbb autós látványossága maradt.

Persze az autók mellett akad itt más látnivaló is, hiszen a kiállítás nemcsak a szakma seregszemléje, hanem a rajongók éves találkozója is. A standokon a kiállított tanulmány- és szériamodellek mellett helyet kaptak a francia múzeumok és privát gyűjtemények négykerekű "kincsei" is, a Porte de Versailles metróállomás melletti szabad területen pedig terep-, go-kart és KRESZ-pályát építettek a 16-18 éves kezdőknek, de készült egy rallypálya a jövő bajnokainak is. A "mazsolák" körpanorámás, 3D-s szimulátorokban autózhatnak autópályán vagy csúcsforgalomban - rizikó nélkül.

A látványosságok közül azért idén is a csajok a legnépszerűbbek, bár a lányokból mintha éppen fordított lenne a felhozatal, mint az autókból: kevesebb köztük a megfizethetetlen tanulmánymodell, inkább a már jól bevált, olcsóbb, katonaviselt típusok mutatkoznak be a standokon.

A Mondial de l'Automobile október 19-én óriási bulival zárul.