Kis Sanyi itthon figyel és már a 2010-es Dakarra készül

Czeglédi Péter az Africa Race versenyen kamiont navigál.

Kis Sanyi

A Technosport-csapat a szurkolók nem kis meglepetésére ezekben a napokban nem Dél-Amerikában küzd a sivataggal és a hőséggel, hanem az Africa Race versenyen segíti a Kovács Miklós vezette Qualisport Team-et. A kamionban Czeglédi Péter navigál - a Qualisport a verseny felénél harmadik a kategóriájában.

A Dakar Rally-n idén először nincs ott a Kis - Czeglédi duó. A kérdés jogos: miért nem indult 2007 abszolút magyar bajnoka az idei Dakaron? - Annyira megerősödött a nemzetközi mezőny, hogy ezt már bátorsággal és elszántsággal nem lehet pótolni, haladni kell a fejlesztésekkel annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is kimagaslóan szerepeljen a csapat. Mert nekünk csak a dobogó számít - ez Kis Sanyi válasza az érdeklődőknek. A bajnok kihagyja a 2009-es évadot, hogy aztán jövőre egy vadonatúj autóval induljon - akár már a 2010-es Dakaron is.

"Összeült a csapat és egy hosszabb, 2-3 éves tervet dolgoztunk ki a Technosport számára. Ezt az irányvonalat követve az elmúlt 20 év autóversenyzésben felhalmozott tudását és a megtett több, mint 90 000 versenykilométer tapasztalatát részben arra használjuk fel a jövőben, hogy tereprally autókat építünk megrendelőink számára. Mivel ennek a sportnak minden ágát, a versenyzést, az autóépítést, a tesztelést, a beállításokat, a szerviz és a logisztikát is jól ismerjük és az egész csapat olyan megszállottan szereti ezt a műfajt, hogy magától értetődik, a "szunnyadó" időszakban sem pihenünk. A csapat tulajdonában lévő autókat, a szervizhátteret bérbeadjuk 4-5 versenyzőnek, akik a Tereprally Országos Bajnokságon, Afrikában és a külföldi Baja-sorozat versenyein indulnak velük.

A saját részére építendő új versenyautóról Kis Sanyi még nem szeretne nyilatkozni. A következő generációs EVO a tervek szerint a nyár végére készül el, majd ősszel kezdődik a tesztelése, a finomhangolása, az autó "beülése".