Kínai mentőöv az MG-nek - ismét gyártják az MG TF modellt

A tervezők már teljes gőzzel dolgoznak a következő modellen, ami a TF-nél nagyobb és erősebb lesz.

MG TF

Egy kínai autógyárnak köszönhetően két év kihagyás után ismét elkezdik gyártani Longbridge-ben az MG TF sportmodelleket. A tervek szerint az autókat az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztráliában hozzák majd forgalomba, de később a kínai piacon is szeretnék bevezetni.

A Nanjing Automobile Corp. bővíteni is szeretné a kínálatot, a tervezők már teljes gőzzel dolgoznak a következő modellen, ami a TF-nél nagyobb és erősebb lesz. Az új sportkocsit szintén Longbridge-ben gyártják majd, de a motort és a váltót Kínából szállítják a kisebb termelési költség miatt.

Jövőre a Nanjing Auto új fejlesztő- és dizájnközpontot nyit Kínában és az új MG lesz az első modell, amit a szigetországon kívül, teljes egészében otthon fejlesztenek.

Az értékesítéssel várhatóan a kínaiaknak is gondjaik lesznek, mivel korábban a kereskedőhálózatot is felszámolták és az új létrehozásához kevés az idő. Ez indokolja, hogy Kínában is tervezik a bevezetését, ahol a Nanjing Auto jól kiépített értékesítési hálózattal rendelkezik.