Mentőautó a BMW-től - célzás vagy telitalálat?

3 beszólás

A vészhelyzet már standot kap a 2009-es genfi Motor Show-n...

BMW X3 xDrive20d NOTARZT

Ha csak egyszerű marketingötletnek szánták, akkor is zseniális: az idei genfi Motor Show-n a BMW egy mentőautót is kiállít a gyári standon. Az üzenet kódolt, de jelképes: a jelenlegi világválságban erre előbb-utóbb mindenkinek szüksége lehet!

Persze az X3 xDrive20d-ből kialakított autót valójában azoknak a mentőorvosoknak szánják, akik általában elsőként érkeznek a balesetek helyszínére vagy a sürgősségi ellátást igénylő betegekhez. A speciálisan felszerelt, 177 lóerős autó intelligens, elektronikusan vezérelt xDrive összkerékhajtása a gyári közlemény szerint a legnehezebb terepviszonyokkal is képes megküzdeni, ami a képeken látható szép, aszfaltmintás gumikkal akár a csoda határát is súrolhatja...

Mindenesetre szépen mutat a fehér autón a kék NOTARZT matrica a neonvörösen "világító" csíkok felett, de tetszetős a LED-szövegkijelzős fényhíd is. A belső tér hasonlóan bővelkedik az extrákban: az utasteret izléses rács válaszja el a csomagtartótól, ahol külön csatlakozóról lehet feltölteni az életmentéshez szükséges műszerek akkumulátorait. A csomagtartó-ajtó szélvédője alatt két további kéklámpa tájékoztatja a hátul haladókat arról, hogy mentőorvos előzte meg őket.

Komoly meglepetést okozhat a genfi Szalon látogatóinak az is, hogy az "emergency doctor" autójába egy pótakkumulátort(!) is beszereltek, hogy ne kelljen autómentőt hívni, ha a hosszabb ideig tartó villogás alatt elfogy a 12 V.

A speciális felszerelést szállító cégek legalább még kaptak megrendelést...