Mercedes-Benz SLS AMG - Michael Schumacher a fény az alagút végén?

Nem igazán vág a profilunkba, de ezt nem tudtuk kihagyni... Schumi a maga módján tért vissza!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
Ez nem interaktív video!

Amikor a reklámfilm készült, rajongói még csak reménykedtek abban, hogy Schumi, azaz Michael Schumacher három év távollét után ismét visszatér a Formula 1-be. A film az SLS AMG modell bevezető kampányának első epizódja, ebben szerepel először "hivatalosan" is a hétszeres F1 világbajnok a Mercedes GP Petronas-csapat ezüstszürke overáljában. Schumi láthatóan boldog, a tűzpiros, "S LS 6363" rendszámú sportkocsival még a falra is felmászik örömében! A spotot január 30-tól vetítik az európai televíziókban, a Mercedes You Tube-csatornáján pedig egy eddig még nem látott interaktív kampány indult, ahol a nézők több változatból választva, maguk alakíthatják a történetet. Az iPhone tulajdonosok különösen örülhetnek, ők az integrált marketingkampány részeként néhány nap múlva már ingyenes, gyorsulásmérővel kombinált alkalmazást tölthetnek le okostelefonjukra.

Európában március végén kerül piacra a tavaly szeptemberben Frankfurtban bemutatott, egyedileg, kézi munkával gyártott szárnyas sportkocsi. Az SLS AMG 6.3 literes V8-as motorja 571 lóerős, ezzel a mindössze 1620 kilós autó 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, miközben a motor 650 Nm-es csúcsnyomatékkal kínozza a kerekeket. Az autó maximális sebességét elektronikusan 317 km/órára korlátozták. Alig kerül majd valamivel többe, mint 177 000 euro. Német ÁFÁ-val!

A Mercedes-szel kapcsolatos hír az is, hogy a márka új arca - különös tekintettel az idei futball-világbajnokságra - minden idők egyik legjobb játékosa, Franz Beckenbauer lesz.