Arden Range Rover Sport AR6 - szárnyakat adtak vágyainknak

A német tuningcég ajtói minden megoldásra nyitottak. Felfelé nyíló ajtókat viszont eddig csak a sportkocsik kaptak.

Ford Arden Range Rover Sport AR6

A két első ajtónál lecserélték a zsanérokat és a felfelé nyíló "szárnyas" ajtókkal teljesen egyedi jelleget adtak a SUV-nak. Nem mellékesen 4.5 literes benzinmotorja teljesítményét 480 lóerőre, a nyomatékát 640 Nm-re növelték. Rendelhető 315 lóerős V8-as TD motorral is, ennek 700 Nm a nyomatéka. Elektronikusan vezérelt légrugóit, fékeit és a futóművét a 255 km/órás végsebességéhez hangolták. Hatsebességes automata váltóját megtartották a szériaverzióból, ezzel 100-ra 6,1 másodperc alatt gyorsul.

A felfelé nyíló ajtók beépítése 19 635 Euroval(!) növeli az autó 156 000 Euros alapárát. Ebben az árban még nincsenek benne a 22 vagy 23 collos Arden Sportline könnyűfémtárcsás kerekek. A tuningcsomaghoz tartoznak viszont a spoilerek elöl-hátul, a 4,5 centiméteres szélesítés, a rozsdamentes acélból kialakított ikercsöves kipufogórendszer, a kézzel polírozott hűtőmaszk, az oldalérzékelős visszapillantó tükrök és a krómozott oldalfellépő.

Természetesen a vevőnek az erős motorhoz és a merész külső dizájnhoz hasonlóan végiggondolt, gondosan elkészített faberakásos, bőrburkolatú utastér jár, gigászhoz méltó audiorendszerrel.