2018 Honda CR-V - a siker titka a részletekben rejlik!

A CR-V a legnagyobb példányszámban eladott, egyben a világ legnépszerűbb SUV-jaként számon tartott szabadidő-autó, a tengerentúlon ez volt a legkeresettebb SUV az elmúlt 20 évben.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!
2018 Honda CR-V

Az előző modell 2015-ben debütált, akkor több autós szaklap is "az Év SUV"-ja díjjal jutalmazta a Honda mérnökeinek munkáját. A 2018-as CR-V, amely a kompakt SUV ötödik generációjának második modellévét éli napjainkban, minőségével, műszaki paramétereivel, teljesítményével és a vezetőnek nyújtott vezetési élménnyel emelkedik ki a vetélytársak mezőnyéből.

2018 Honda CR-V
Ahogy mondani szokták, az ördög a részletekben rejlik. Nos, a Hondánál éppen a részletekre ügyeltek a legjobban, amikor megalkották a 2018-as modellt. A stílusos és tágas CR-V esetében a dizájn, a menetbiztonság, a kiváló műszaki megoldások, a gazdaságos üzemeltetés és az értékállóság remek harmóniában símul össze. Az autó formavilágát kívül a hangsúlyos, dinamikus hűtőrács és letisztult vonalvezetésű, integrált fényszórópár határozza meg, a beltérben pedig a szabadidőautó fogalma nyert új értelmet akkor, amikor a tervezők "valódi kikapcsolódást" építettek be a volán mögé! A 60/40 arányban osztott hátsó ülések egyetlen mozdulattal padlószintbe süllyeszthetők, kétzónás, automatikus vezérlésű a klímaberendezés, fűthetők az első ülések, Bluetooth-os a mobiltelefon-kihangosító (HFT), a Honda CONNECT 7 colos érintőképernyőn jelenik meg - mindezek csak példák a komfortnövelő a kényeztetések sorából.

2018 Honda CR-V
Ugyan apróságnak tűnik, de mégis nagyon megnyugtató érzés látni, ahogy az ECON gomb bekapcsolásával a kilométeróra háttérvilágítása zöldre vált, jelezve, hogy a jármű takarékosan üzemel. A vezető az Intelligens Multiinformációs Kijelző (i-MID) segítségével nemcsak tájékozódhat, de mindig "online" lehet, bármerre is visz az útja. A rendszer rendkívül könnyen kezelhető, gombjai a kormánykeréken kaptak helyet. Ez és a már említett, érintőképernyős Honda CONNECT Entertainment- és információs rendszer már az Elegance Plus felszereltségi szinttől kezdve az alapfelszereltség része. Szintén a kényelmet szolgálja, igaz, csak a legmagasabb felszereltségi szinthez jár, a kéz nélkül, lábbal is nyitható, elektromos mozgatású csomagtérajtó.

A motorválasztékot kétféle erőforrás, egy új 1.6-os i-DTEC dízel és a 2.0 i-VTEC benzines képezi, hatfokozatú manuális vagy folyamatosan változó áttételű automata váltóval (CVT) kombinálva.

Az összkerékhajtású változatok a Comfort felszereltségi szinttől kezdve indulnak, de ezzel a felszereltséggel 4WD csak a 2.0 i-VTEC motorhoz rendelhető. Az innovatív összkerékhajtás csak akkor kapcsol be, ha valamelyik kerék elveszti a tapadását. A menetstabilizáló elektronika (VSA) nemcsak az úttartást és a stabilitást, de a manőverezhetőséget is javítja.

A CR-V a világ legnépszerűbb SUV-ja? Talán nem véletlenül...