A Hyundai Kona és a Kona EV nyerte el a North American Utility Vehicle of the Year 2019 díjat

A "2019-es év Észak-Amerikai Szabadidőautója" díjat az Egyesült Államok és Kanada vezető újságírói szavazták meg a két Hyundai CUV-nak.

A Detroit-ban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon (North American International Auto Show) jelentették be, hogy az észak-amerikai kontinens legrangosabb újságíróiból álló zsűri az "Év Észak-Amerikai Autója, Szabadidőautója és Teherautója" (2019's North American Car, Utility and Truck of the Year) szavazáson "Az Év Észak-Amerikai Szabadidőautója™" díjat a CUV (Crossover Utility Vehicle) kategóriában két Hyunday modellnek ítélte oda.

North American Utility Vehicle of the Year 2019 - Brian Smith és Yong-woo William Lee együtt ünnepel
A Kona és Kona Electric modellekkel a Hyundai első alkalommal nyerte el a rangos és megtisztelő díjat. A Utility Vehicle of the Year kategóriában a Hyundai Kona és a Kona Electric együtt indultak, olyan vetélytársakkal szemben, mint a Honda North America versenyzője, a 2019 Acura RDX Advance és a Jaguar I-PACE Global Drive, Portugal, 2018. A Car of the Year kategória győztese a 2019 Genesis G70, jelölt volt a díjra a 2019 Honda Insight és a Volvo S60/V60. A Truck of the Year kategória győztese a Ram 1500 lett, vetélytársai a Chevrolet Silverado 1500 és a GMC Sierra 1500 voltak.

Az amerikai Kona Electric becsült hatótávolsága 415,2 km és az alapfelszereltség része a gyorstöltési lehetőség, amely számos konkurens modellnél extrának számít. Az új CUV platformra épített Kona Electric a crossoverektől elvárt hasmagassággal és megemelt vezetői üléspozícióval nyújt jobb kilátást és kényelmet a hosszú utazások során.

2019 Hyundai Kona Electric
- Nem lehetnénk büszkébbek az innovatív Kona és Kona Electric crossover modellekre, amelyek elnyerték a rangos "Az Év Észak-Amerikai Szabadidőautója" díjat. A Kona egy megfizethető, stílusos és funkcionális kompakt CUV, amelyet az aktív életmódot folytató vásárlók szükségleteire szabtak. Új mércét állít fel szegmensén belül vonzó dizájnjával, csúcstechnológiás kapcsolódási lehetőségeivel és a kategóriájában vezető biztonsági berendezéseivel. Tudjuk, hogy vásárlóink egyetértenek majd a vezető médiumokkal, megerősítve ezt a jelentős díjat - mondta Brian Smith, a Hyundai Motor America ügyvezető igazgatója.

"A 2019-es Év Észak-Amerikai Szabadidőautója™" díj bírálóbizottsága az Egyesült Államok és Kanada vezető újságíróiból álló független testület. A szervezet 1994 óta részesíti elismerésben az élvonalba tartozó autókat, teherautókat és szabadidőautókat. Idén az 54 médiaorgánumból álló döntőbizottság tagjai között szerepeltek újságok, folyóiratok szakértői, veterán rádiósok, internetes újságírok és szabadúszó médiák képviselői is.

- Toyota LC200 Supertourer - mégis túl lehet élni az Apokalipszist?
- A kétszeres F1 világbajnok Fernando Alonso Toyota Hilux-szal készül a Dakar-ra!
- Lexus Off-Road Adventure - terepkaland a festői Blackberry Mountain farmon
- Ford Sat Nav Breadcrumbs - ha ezt Jancsi és Juliska megérhette volna...
- Volkswagen Touareg - elegáns extrákkal felszerelt különleges modell az egymilliomodik!
- All-Electric Ford F-150 Prototype - Amerika ikonja tisztán elektromos hajtással is kőkemény!
- 2019 Ford Mondeo Hybrid - intelligens összkerékhajtással érkezett az öntöltő kombi!
- Mazda Skyactiv-X - itt a benzinnel hajtott dízelmotor!
- Kezdődik a jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön!
- 7 üléses portfólió a nagycsaládosoknak - a Fordnál is a gyermek az első!