Oldtimer Show 2019 - előzetes

2019. április 5-7. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban lesz Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye, az Oldtimer Show.

2019. április 5-7. között ismét Oldtimer Show
A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek, 500 válogatott veterán jármű, 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, oldtimer traktorok, katonai járművek, buszok, teherautók, gőzmozdonyok és régi vasúti kocsik sorakoznak majd a "Füsti Park"-ban. 2019-ben minden eddiginél több külföldi oldtimer érkezik. A kiállított járművek között igen ritka és értékes kincsek is lesznek, de minden típusból csak 1-1, a fellelhető legszebb példány. A sorból nem fognak hiányozni a szocialista korszak gyöngyszemei sem. Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek a szépségversenyen 33 látványos díjért vetélkednek, a "szelep kupa" díjakat szakmai zsűri ítéli oda.

A kiállított járművek mellett korabeli ruhákban pózolnak majd gyönyörű lányok a fotózáshoz. (Magáncélú felhasználásra a látogatók fotózhatnak és videót is készíthetnek.)

A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismétlik, de most egy kicsit másképp: a rendezvény két és fél napos nyitvatartása alatt egy oldtimer Datsun sportautót fog újjáépíteni egy restaurátor csapat. Az építésről óránként fotót készítenek, vasárnap este már az összeépítés teljes folyamata látható lesz egy monitoron.

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. 2019-es újdonság az USA nagyvasak kiállítása a American Car Club Hungary 3 napos "ACCH Amerikai Autós Találkozó"-ján, a Víztorony Parkban. Ugyanitt lesz a traktorok és a stabil motorok bemutatója is, amelyeket folyamatosan indítgatnak az öreg szakik.

Az Oldtimer Show a Park 10 hektárnyi területén nem csupán kiállítás, hanem egy olyan családi program helyszíne, ahol számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A gyerekekre sok-sok díjmentesen használható játék vár: állatsimogató, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér, légvár és légcsúszda, íjászat és arcfestés. A kicsik egész nap játszhatnak, ameddig erővel bírják.

A Vasúttörténeti Park címe: 1142 Bp. Tatai u. 95.
GPS koordináták: É 47°32'29,60" K 19°05'42,80"
Megközelíthetőség