A videók lejátszásához WM Player 10 szükséges!

Fotók

Navara Nissan Navara

Navara

Pathfinder Nissan Pathfinder

Pathfinder

Pathfinder

NMISA - A Nissan Navara és a Pathfinder új európai otthona


Forrás: NISSAN SALES CENTRAL & EASTERN EUROPE
2006. június 1.

Az X61B - a Navara/Pathfinder projekt belsõ megnevezése - a Nissan elsõ, valóban globális vállalkozása. A tervezés Japánban indult el, de egyesítette magában a Nissan szerte a világon mûködõ kutatási és fejlesztési központjainak korai és kiterjedt eredményeit. Ami a legfontosabb: a Pathfinder és a Navara új európai modelljei Spanyolországban készülnek, és átestek kisebb módosításokon, hogy megfeleljenek a különleges európai vezetési viszonyoknak, például például különleges motorokkal és sebességváltókkal vannak felszerelve.

Az X61B Navara/Pathfinder a Nissan elsõ olyan modelljei, amelyeket teljes mértékben digitális úton fejlesztettek ki, a tervrajzok digitális elkészítésétõl egészen a végleges szerszámozásig. Mindkét modell a Nissan Motor Iberica S.A. gyárban (NMISA) készül a spanyolországi Barcelonában.

A új modellek különös hangsúlyt kaptak a Nissannál, a Navara például teljesen új kategória lett, nem csak egy jobban felszerelt pickup. A Pathfinderhez hasonlóan, a Navara karosszériáját is létra-alváz hordozza. Elsõ kerékfelfüggesztése kettõs-lengõkaros, tekercsrugós, független kivitelû, míg a hátsó merev tengely csatolt laprugókon keresztül kapcsolódik a kocsiszekrényhez.

A Navara erõforrása a Nissan már jól bevált 2.5 literes YD sorozatú négyhengeres turbó-dízel motorja, amelyet az új modellekhez erõteljesen átdolgoztak. Az új motor 174 lóerõ teljesítményû, és 403 Nm maximális nyomatékot ad le. A Navara öszkerékhajtásához a Nissan szintén jól bevált, kapcsolható 4WD rendszerét használják, amely normál körülmények között a hátsó kerekeket hajtja, a 4WD hajtás kapcsolásakor viszont 50/50 százalékban osztja meg a nyomatékot az elsõ és a hátsó tengely között.

A Pathfinder motorválasztéka bõvült, a 2.5 literes turbó-dízel motor mellett a megjelent a palettán a 4.0 literes V6-os benzinmotor is, amely nagyerejû - 198 kW(269 lóerõ) - és nyomatéka 385 Nm.
Az ülések három sorban helyezkednek el, 64 féle kombinációban állíthatók, egyedileg lehajthatók. Így a csomagtér akár 280 cm hosszúra is növelhetõ.


A márkával kapcsolatos cikkek:

Nissan Qashqai - minek nevezzelek?
Nissan Navara - dupla kabin, dupla kesztyûtartó
Nissan Pathfinder - ****-os törésteszt
Nissan X-Trail Columbia - mintatermék termékmintával