Koleos - az első állandó 4x4-es Renault... a Samsungtól

4 beszólás

Ami késik, az jön! Tanulmányautóként kezdte, Samsung QM5-ként mutatkozott be Dél-Koreában és most Európa meghódítására készül a Renault első kompakt crossovere. Un SUV à la française!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A végleges, gyártásra szánt változat, mint annyi más társa, a héten nyíló genfi Autószalonon debütál. Az autó a Nissan - Renault - Samsung szerelmi háromszög gyermeke, "a Nissan találta ki, a Renault tervezte és Busanban a koreaiak gyártják". A Nissan Qashqai vonalai főleg a hátulján szembeötlők, az eleje már az új arcú Renault modellekkel van összhangban. Ezen kívül alig különbözik az azonos gyártósoron készülő Samsung QM5-östől.

A Koleosból készül első- és összkerékhajtású változat is, de a 4x4-es változatnál is csak az első kerekek kipörgése esetén juttat nyomatékot a hátsó tengelyre a Nissan New X-Trailhez fejlesztett "All Mode 4x4-System" intelligens rendszer. Extraként lejtmenetvezérlővel (Hill Descent Control) és hegymeneti-indításrásegítővel (Hill Start Assist) is rendelhető. Természetesen ez is elsősorban a mindennapok aszfaltjára készült, de a 18-20 centiméteres szabadmagasságnak és a 27 fokos első, illetve a 31 fokos hátsó terepszögnek köszönhetően valószínűleg sikeresen eljut majd a telekre is.

Kezdetben 150 és 175 lóerős változatban a Renault Megane, a Nissan X-Trail és Qashqai bevált 2.0 literes, részecskeszűrős dCi turbodízelmotorjával kerül szériagyártásba. A kisebbiknél a vásárló választhat, hogy első- vagy összkerékhajtású kivitelt akar-e, az erősebbikből csak 4x4-es létezik. Mindkét változatnál alapból hatsebességes manuális váltó kapcsolódik a motorhoz, a 150 lóerős párosítható automataváltóval is. Alternatívaként később lesz egy 2.5 literes, 172 lóerős benzines változata is.

Hat légzsák, 0,75 négyzetméteres panoráma-üvegtető, kétkörös klíma és indítókulcs helyett chipkártya jár hozzá. Az ára még kérdéses, a választ Genfben adja meg a Renault. Európai forgalmazása a nyár végén kezdődik.

Renault Koleos galéria

Renault KoleosRenault KoleosRenault KoleosRenault Koleos
Renault KoleosRenault KoleosRenault KoleosRenault Koleos