Carlos Sainz, Depping, De Villiers a Nürburgringen!?

A VW tereprally-sztárjai a betonon is állták a "sarat".

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A hamvaiból feltámadt Scirocco pályaváltozatát május 22-én, a wörthi-tónál megrendezett GTI-találkozón mutatták be, két nappal később pedig már rajthoz is állt a 24-órás nürburgringi versenyen. A gyorsaság lételeme az új versenyautónak, a Scirocco GT24-et mindössze 75 nap alatt fejlesztették ki, építették meg és tesztelték a futam előtt.

A GT24-be 325 lóerős, kétliteres TFSI motort építettek, amelynek a csúcsnyomatéka 340 Nm, amit már 2100-as fordulatszámnál teljesít. A sportmotor mellett a rövid áttételezésű, duplakuplungos DSG váltó, a sportfelfüggesztés eredményeként a 75 mm-rel alacsonyabb hasmagasság és a karosszériára festett R-Line felirat azt sejteti, hogy elkészült a széria Scirocco sportváltozatának prototípusa.

Bíztató jel a fejlesztőknek, hogy a GT24 a Nürburgringen máris bizonyított: kategóriájában megszerezte az első és a második helyezést. Még értékesebb ez az eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy az összetettben is csak négy Porsche 911 GT3, három Porsche 997, illetve BMW Z4 M és BMW M3 E46 előzte meg.

Természetesen a sikerben nem kis szerepük volt a pilótáknak. A második helyezett autó volánja mögött olyan élő rally-legendák ültek, mint a spanyol Carlos Sainz, az egykori rally-világbajnok és az idei Közép Európa Rally győztese, a német Dieter Depping, a CER harmadik helyezettje és a dél-afrikai Giniel de Villiers, aki a CER legszebben kivitelezett bukfenceit mutatta be Veszprémben. A csapat negyedik tagja, a háromszoros Nordschleife-győztes Hans-Joachim Stuck volt, aki már 1970-ben megnyerte az első 24 órás versenyt.

A kétszeres rally-világbajnok Carlos Sainz életében először vett részt ilyen versenyen. "A nürburgringi verseny egy zseniális kihívás. A Scirocco nagyon könnyűvé tette nekünk pilótáknak, hogy gyorsan és biztonságosan vezessünk száraz és nedves útviszonyok között is." – nyilatkozta a verseny után.

Aki most kimaradt a csapatból, ne bánkódjon. Szeptemberben jön az utcai változat!