Mercedes ML 63 AMG Performance Studio - ünneplőbe bújt erőcsávó

Huszonnyolcmilliós hab a születésnapi tortán.

Mercedes ML 63 AMG Performance Studio

Igazi SUV-csemegékkel ünnepli a tuningolt ML-osztály 10. születésnapját a Mercedes. Az igazi ajándék, a "10th Anniversary" különkiadás az ML 55 AMG-re emlékeztet, ez volt az ML első AMG változata. Az 1999-ben bemutatott kategóriateremtő csúcsmodellt 5.5 literes, 347 lóerős V8-as AMG motor hajtotta. Az évfordulóra tervezett SUV Himalája(?)-szürke hűtőmaszk-lamellákat és alsó védőburkolatot kapott, de ez a szín díszíti 21"-os felnijeit is, összhangban a jubileumi modellhez ajánlott szürke, fekete vagy fehér fényezéssel. Sötétített Bi-xenon fényszóróit kanyarvilágítással egészítették ki.

A jövőre esedékes jubileum alkalmából jelenik meg a másik csúcs-SUV is, az ML 63 AMG különösen exkluzív, "Performance Studio" kiadása - még ijesztőbb, de ünnepélyes külsővel és gazdagabb alapfelszereltséggel. A típusjelzés arra utal, hogy ezt a modellt a Mercedes másik tuningműhelye, az AMG Performance Studio tervezte. A 2006-ban alapított Studio a nagyteljesítményű motorok és versenyautók specialistája, ez a cég építette a Formula-1 futamokon jelenleg használt hivatalos biztonsági és orvosi autót, a Safety Car-t és a Medical Car-t is.

A Peridot-barnára fényezett ML 63 AMG Performance Studio 6.3 literes V8-as motorja 510 lóerős, 630 newtonméter a maximális nyomatéka. Ezzel 5 másodperc alatt gyorsul százra, az elektronikusan korlátozott végsebessége 250 km/óra. Ez az autó is 21 colos, 295/35 R 21 méretű pályagumikkal szerelt, ötküllős AMG kerekeket kapott, az autó leendő tulajdonosait tapintatosan figyelmeztetve arra, hogy az erőcsávót még az útpadkától is illik távol tartani.

Az autót a porcelánszínű, fekete motívumokkal díszített teljes belső bőrkárpit, a hófehér bőrrel ugyancsak teljesen bevont műszerfal és középkonzol teszi igazán exkluzívvá. Az enteriőr ünnepi hangulatát fekete Alcantara tetőkárpittal és fekete zongoralakktól csillogó fabetétekkel fokozták tovább a lakberendezők.

Az oldalfellépőkben fehéren világít az AMG-embléma.