Infiniti - egy SUV-val és egy crossoverrel célozza a magyar piacot a Nissan prémiummárkája

1 beszólás

Magyarországon az FX 37 és az EX 37 lehet a nyerő.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Kis túlzással azt is írhatnánk, magyar vonatkozású hírrel nyitott a genfi Motor Show: Jim Wright, az Infiniti Europe alelnöke bejelentette, hogy Magyarországon is piacra lép a Nissan luxusmárkája.

Az Infiniti-t (érdemes megtanulni: a végén i-vel, nem y-nal!) a legnagyobb magyar Nissan kereskedő forgalmazza majd, a japán luxuskocsikból idén száz, jövőre kétszáz eladását tervezik. Az első bemutatóterem májusban nyílik meg Budapest belvárosában és mivel a luxusmárkákat kevésbé érinti az autóipari válság, az importőr bízik az Infiniti sikerében.

Magyarországon várhatóan két modell lesz bestseller: a "nagy" FX 37-es SUV és a "kis" EX 37-es crossover. A SUV-ot a 320 lóerős, 3.7 literes V6-osa 6,8 másodperc alatt húzza fel 100-ra, a végsebessége 233 km/óra. Hétfokozatú automata váltóját a "kormány mögötti fülekkel manuálisan is lehet kapcsolgatni. Az FX modellválasztékban szerepel egy V8-as ötliteres, 390 lóerős, 500 Nm nyomatékú motorváltozat is, ennek 5,8 másodperc elég a 100 km/órához és 250-el is képes tolni a szelet maga előtt. Az EX crossovert szintén csak automata váltóval lehet kérni, és mivel ez valamivel könnyebb mint az FX, ez már 6,4 másodperc alatt eléri a 100-as tempót.

Az EX-nél izgalmas technikai újdonság az autó teljes környezetét feltérképező Around View Monitor (AVM) elnevezésű 360°-os kamerarendszer, amely négy, nagylátószögű kamera segítségével "körbetekint" a kocsi körül és a képet kivetítve a navigációs képernyőre, jó szolgálatot tesz parkoláskor. Az FX intelligens tempomatja, a Distance Control Assist (DCA) automatikus vészfékezésre is képes, ha váratlanul "elfogy a sáv" az autó előtt.


Infiniti EX 37 galéria

Infiniti EX37Infiniti EX37Infiniti EX37Infiniti EX37
Infiniti EX37Infiniti EX37