Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce - (ki)pörög mind a négy kerék!

1 beszólás

Genfben mutatkozott be a valaha épült leggyorsabb Lamborghini.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Sam Hübinette, vagy ahogy a sajtó emlegeti, az Őrült Svéd - szerencsés fickó. A Volvo egykori tesztpilótája miután átköltözött az USA-ba, szinte azonnal autós kaszkadőri munkát kapott Hollywood-ban, ahol felfigyelt rá a Mopar egyik menedzsere és azóta a Chrysler-tuningműhely versenyzőjeként égetheti a gumit. Korábban egy 825 lóerős Mopar Viper SRT-10-et terelgetett, újabban pedig a 850 lóerős HEMI-motoros Mopar Dodge Drift Challenger-t hajt. Amióta 2004 után 2006-ban is megnyerte a Formula Drift világbajnokságot, figyel rá a világ.

Kérdezhetnénk persze, hogy jön ez ide? Igen egyszerű okból: a reklámspot felvételén ő vezette a Murcielago LP670-4 SuperVeloce-t! A felvételek során volt olyan nap, hogy Sam 17 órát ült az autóban, de mint blogjában írja, olyan fantasztikusan érezte magát a Lambo-ban, hogy gyorsan szállt az idő. Ráadásul egy olyan autót kellett vezetnie, amelyről rögtön látszik, hogy csak egy őrült fordul keresztbe vele falak közt és vállalja, hogy összetöri. Az Őrült Svéd vállalta és némi számítógépes utómunka után elkészült "A Sebesség Művészete".

A "special edition" Lambo-t az idei genfi Motor Show-n csodálhatták meg először a látogatók. Az immáron tíz éve német tulajdonú olasz márka marketingesei komoly gondban lehettek: milyen kreatívot találjanak ki ennek az összkerékhajtású rakétának? Végül úgy döntöttek, a film kedvéért vérbeli drift versenygéppé alakítják... Mert hát, mi mást is lehetett volna kezdeni egy olyan autóval, amely 3,2 másodperc alatt van 100-on, és 340 km/óra a végsebessége? Így lett a Murcielago LP670-4 SV a reklámban driftverda - 670 lóerővel és ugyanekkora nyomatékkal magabiztosan égeti a gumijait a hamburgi repülőtér egyik üres hangárjában. A filmben a Lambo is megszólal, a reklámfilm zenéje a V12-es motor énekét kíséri.

Hübinette és a Lambo barátsága nem új, a "drift királya" tavaly már vezetett egy Gallardo LP560-4-t egy reklámfilmben, akkor Los Angeles utcáin sodródott. A "fedett pálya" szintén nem volt teljesen szokatlan Sam-nek, 2007-ben egyszer már autózott keresztben egy hangáron, akkor a BFGoodrich gumiabroncsot reklámozta...