World Series by Renault - idén is lesz ingyenbuli a Hungaroringen

29 beszólás

Tavaly már 126 ezren potyáztak Mogyoródon!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az idén június 13-14-én, szombaton és vasárnap lesz a World Series by Renault családi és versenyhétvége a Hungaroringen. A Renault-buli évről évre népszerűbb, 2007-ben 117 ezren, tavaly már 126 ezren voltak kíváncsiak a WSR-re.

A programok most is olyan helyszíneken zajlanak majd, ahová általában tilos bemenni: a pályán és azon kívül, azaz az aszfaltcsík ölelésében és a paddock-ban. A WSR-en ugyanis mindent szabad - annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legközelebbről ismerhessék meg a csúcskategóriás motorsport világát!

A pályán a Formula-1-nél rövidebb távú versenyeken egyforma, ellenőrzés mellett szerelt autók indulnak majd, egy-egy futamon akár harminc is! A pilóták Formula Renault 3.5 Series, Eurocup Formula Renault 2.0 és Eurocup Mégane Trophy kategóriában versenyeznek, szombaton és vasárnap is két-két futamon. Természetesen ezeket is időmérők előzik meg, amelyeken eldől a rajtsorrend. A fedett lelátókon ülve hatalmas kivetítőkön lehet követni a futamokat. Az idei évtől kezdve az Eurosport élőben közvetíti a Formula Renault 3.5 futamait, a Formula Renault 2.0-ról és a Mégane Trophy-ről 26 perces összefoglalókat sugároz.

A futamok szüneteiben napjában többször is felvonulnak legendás pilótáikkal a történelmi versenygépek és a Renault több, mint száz esztendős történelmének utcai autói. A programot ezen kívül látványos akrobatikus autóshow is tarkítja, miközben a nézők előtt állandóan nyitva áll a paddock: az az egyébként zárt terület, ahol a csapatokat kiszolgáló kamionok állnak, és a versenyzők, szerelők pihennek, dolgoznak. Ugyanígy szabad lesz a bejárás a boxutcába is, ahol közelről lehet megnézni a Renault Formula-1 istállóját.

A vezetéstechnikai pályán kontrolláltan, biztonságos körülmények között próbálhatják ki magukat a jogosítvánnyal rendelkezők. Jogsi nélkül lehet viszont go-kartozni és edzeni a versenyszimulátorokon... Idén is lesz kerékcsere verseny és pedálos-kisautós futamok a jövő versenyzőinek.

A belépés és a programokon való részvétel mindkét napon ingyenes!