Lamborghini Aventador LP 700-4 - világpremier Rómában

A Capitolium főterén, a Piazza del Campidoglio reneszánsz díszletében mutatták be a sajtónak a 700 lóerős, összkerékhajtású "bikát".

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az új Lambo világpremierjét az egységes olasz állam megszületésének 150. évfordulójára időzítették. Az olaszok méltó módon ünnepelték meg II. Viktor Emánuel megkoronázását és nem mellékesen közzétettek egy 150 "ajándékról" összeállított listát, amely azt sorolja fel, hogy mi mindent adott ez a nép a világnak az elmúlt 150 év alatt. A lista komolyságát csak kissé veszélyezteti, hogy az 1. helyezett Aida, Giuseppe Verdi talán leghíresebb operája után a második helyre a popsztár Al Bano és Romina Power került, megelőzve a 3. Alfa Romeo-t, a 20. XXIII. János pápát és a 25. "bunga-bunga" szót, Berlusconi találmányát. A listán a 48. a Ferrari és a 68. helyen említik az 1963-ban alapított luxusautómárkát, a Lamborghini-t.

A Piazza del Campidoglio-n megtartott bemutató színvonala és a vendégek társadalmi státusza méltó volt a márkához, a meghívott celebek közt ott volt az egykori Lamborghini tesztfőnök Valentino Balboni, aztán Róma polgármestere, Gianni Alemanno és persze az Automobili Lamborghini elnöke, Stephan Winkelmann is, aki büszkén jelentette be, hogy az Aventador LP 700-4-re máris annyi megrendelés érkezett, mint amennyi a Sant'Agata Bolognese-i gyár éves kapacitása. A csupa Lambo-ból álló "néz a város" konvojt nyolc Aventador, egy Murcièlago SV, egy Diablo SE (n°42), egy Countach, egy Miura SV és egy 350GT alkotta, leghátul egy Gallardo LP560-4 Polizia villogott.

Az új modell erejének szimbóluma, az Aventador névadója ismét egy spanyol bika lett, immáron a második a legendás Murcièlago után. Az újszülött "bika" 700 lóerős. 6.5 literes V12-es motorja duplaszinkronos, hétsebességes, Graziano Trasmissioni gyártmányú ISR váltóhoz kapcsolódik. Az összkerékhajtást a Haldex szállítja. Az igazi szenzáció az autó gyorsulása, az 1,575 kg súlyú, szénszálas karosszériájú Aventador 2,9 másodperc alatt éri el a százas tempót.

A valaha gyártott legerősebb és leggyorsabb Lambo egy példánya május 8-ig a Piazza del Campidoglio-n marad, ahol büszkén hirdeti a világnak: ez a műremek Made in Italy, azaz olasz gyártmány.