Forma-1 versenypályává változik a Belváros?

Már hétfőn elkezdődött a hajcihő, amikor a Toyota egy kamion-színpadot állított fel a WestEndnél.

Safety Car

Safety Car - Mercedes-Benz CLK 63 AMG

A Toyota-csapat szombatig 10 és 21 óra között a WestEnd City Center főbejáratánál a Pit Stop Challenge kerékcsere-játékkal ad ízelítőt a boxutca hangulatából. 2-3 fős csapatok egy Toyota F1 versenyautón cserélhetnek kereket Forma-1-es ajándékokért. Csütörtökön, augusztus 2-án 18 órakor Jarno Trulli, a Panasonic Toyota Racing Team egyik versenyzője is meglátogatja a kamiont és részt vesz a játék speciális fordulójában, ahol a hazai hírességek számára rendezett kerékcsere-verseny idejét méri majd.

A Mammut 2 szökőkútja mellett Lewis Hamilton és Fernando Alonso MP4-22 versenyautójának a másolatát és egy safety car-t, egy Mercedes-Benz CLK 63 AMG-t állítanak ki csütörtökig. A biztonsági autó V8-as, 6.3 literes, 481 lóerős motorjával 300 km/óránál nagyobb sebességre is képes.

A Forma-1 köré szervezett felhajtás része volt kedden a "Soha ne igyál, ha vezetsz!" kampány elindítása is, amelyhez Mika Häkkinen egykori F1 világbajnok adta a nevét.

Az igazi látványosságot csütörtökre igérik, ettől kezdve válik a város egyetlen "parkolóvá" az állandósuló dugók miatt. A káoszt valószínűleg fokozza majd, hogy megtiltják a parkolást a Lánchíd környékén, így az Attila úton, a Roosevelt téren, az MTA előtti nagy parkolóban, de a pesti alsó és felső rakparton is.

A látványosságot délelőtt 11-kor Besenyei Péter műrepülő indítja, amikor 7 méteres fesztávú gépével kirepül a 9 méter széles Alagútból és még a Lánchíd előtt a magasba emelkedik. Eközben a hídon egy Toro Rosso-Ferrari halad át, amit egy Renault követ, volánjánál Palik Lászlóval. Miközben ezek az autók a hídon Pest felé közelítenek, felettük Besenyei - a híd alatt többször átbújva - köröz. A felvonuláson részt vesznek a Dakar-rali versenyzői is, akik az Attila úttól indulnak, átmennek a Lánchídon, majd a Roosevelt téren is tesznek egy kört. Utánuk következnek az egykori Forma 1-es pilóták, Niki Lauda és Gerhard Berger, akik hajdani autójukkal hajtanak át a hídon.

Augusztus 4-én, szombaton este 9 órától a Hungaroring főbejárata melletti parkolóban az Omega ad ingyenes koncertet.

Az idén állítólag még a tavalyinál is jobban áll a jegyeladás a szombati és a vasárnapi versenyre.