Mitsubishi Racing Lancer - az első hivatalos fotók

A jövő évi Dakar-ra építették, de már a Világkupa-futamon is ezzel indul a Team Repsol Mitsubishi Ralliart csapat.

Mitsubishi Racing Lancer

A Mitsubishi új tereprally-versenyautójáról az első, számítógéppel készült képek júliusban jelentek meg. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy jövőre, a Dél-Amerikában megrendezésre kerülő Dakar-futamon már ezekkel, a Pajero-k utódjául szánt Racing Lancer-ekkel indul a gyári csapat. A tavasszal nálunk rendezett a Közép Európa Rally-n a japánok nagy titokban teszteltek is egy vadonatúj dízelmotort(!), de senkinek nem mutatták meg. Ezt a 3.0 literes, 260 lóerős, 640 Nm-es nyomatékú V6-os turbodízel motort építették be a Racing Lancer-be. A több, mint 8 000 kilométert futott összkerékhajtású tesztautókon főként az új geometriájú kerékfelfüggesztést hangolták változó súlyelosztás és nyomaték mellett.

A hivatalosan cross-country rally car-nak nevezett Lancer első hivatalos fotóit most tette közzé a gyár. A Mad Max ihlette, feketére fényezett verzió első látásra eléggé apokaliptikus hangulatot áraszt, de a dizájnerek feltehetően nem ezt szánták az autó végső alaptónusának.

Az új versenyautót októberben a párizsi Autószalonon mutatják be először nyilvánosan, de már az október 30-án kezdődő 2008-as FIA Cross-Country Rally Világkupa hatodik, portugál futamán is ezekkel indul a teljes Team Repsol Mitsubishi Ralliart csapat, élén a kilencszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel-el.