Geneva Motor Show 2012 - a lányok, a lányok, a lányok angyalok...

A Salon-auto.tv szerkesztői és operatőrei megtalálták az örök témát, a csinos hostesseket.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A Ferrari 599 GTO méltó utódot kapott. A most bemutatott 6.3 literes, 740 lóerős Ferrari F12 Berlinetta a Ferrari és a Pininfarina Design Studio közös munkája. Gyönyörű vonalvezetését a szélcsatornában elvégzett számtalan tesztnek és a Computational Fluid Dynamics (CFD) számítógépes szimulátorprogramnak köszönheti. Tervezői a légellenállás csökkentésére kitaláltak egy különleges aerodinamikai megoldást, ez az úgynevezett Aero Bridge, de az új generációs karbon-kerámia fékek aktív hűtését sem hétköznapi módon oldották meg. A hátsókerék hajtású F12 3,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a 200 km/óra eléréséhez 5,4 másodpercre van szüksége. Végsebessége 340 km/óra. Ilyen erős és gyors utcai Ferrari még sohasem készült Maranello-ban.

A Fiat konszern másik "nagy" genfi újdonsága a Fiat 500L. A három éve elhúzódó gazdasági válság talán egyetlen pozitív eredménye, hogy az autógyártók láthatóan hozzáigazították a kínálatot a kereslethez és 2012-re megszületett egy új járműkategória, a "compact miniVAN", magyarul a kis családi egyterű. A Fiat 500-as alapjaira épített Fiat 500L (az L a large, a nagy méret jele) éppen ilyen, a B/C szegmensbe pozícionált ötüléses Multi Purpose/Person Vehicle (MPV). A Fiat szerint a Panda jellegzetes vonásait magán viselő, harmincféle színben rendelhető kisautó nem is igazán MPV, hanem inkább olyan érzés benne ülni, mint egy kis SUV-ban.

A pénteki összeállításban röviden szó esik a genfi rendőrök és a Palexpo rendészei közötti együttműködésről is, de érdekes módon a videó készítői ennél sokkal érdekesebbnek találták az örök témát, a csinos hostesseket.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.