Repsol Mitsubishi Ralliart: Folytassa, Racing Lancer-rel!

Négy turbodízel Racing Lancer-rel indul a Repsol Mitsubishi Ralliart csapat a 2009-es Dakaron.

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A kiszolgált Pajerokat felváltó új versenyautókat a Ralliart, a Mitsubishi tuningrészlege és az MMSP közösen fejlesztette. A Racing Lancer teljesítménye még a rajongókat is meglepte: szinte a gyártósorról legördülve nyerte meg beavató versenyét az októberi Baja Portalegre 500-on Portugáliában.

A cross-country, hivatalosan T1-es kategóriájú versenyautó karosszériájának fejlesztését 2007 augusztusában kezdték, alapja a méhsejt-szerkezetű padlólemez és az újragondolt acélcső-váz. A burkolat, az eredetileg a Lancer Sportback-hez formatervezett szénszálas panelek aerodinamikai teljesítményét szélcsatornában tovább "csiszolták". Az első Racing Lancer 2008 júniusában készült el.

A 24 szelepes, 280 lóerős, háromliteres, V6-os turbódízel motor fejlesztése 2006 áprilisában kezdődött, 2007 júniusától a Pajero Evolution-ben tesztelték. Az új dízel mintegy 25 lóerővel erősebb, mint a korábbi benzinmotor, nyomatéka is sokkal nagyobb, 650 Nm a benzines 412 Nm-es csúcsnyomatékával szemben. A töltőlevegő hűtőrendszere a kocsi hátuljára került, s a tetőre szerelt, jellegzetes kopoltyún keresztül "lélegzik". A motorhoz Ricardo gyártmányú manuális, ötfokozatú szekvenciális váltómű csatlakozik, az állandó összkerékhajtási rendszerben pedig ugyanolyan önzáró Ricardo differenciálmű van, mint amilyet a Pajero Evolution-ben alkalmaztak.

A Mitsubishi gyári tereprally-csapata nemcsak vadonatúj autókkal, de nagy tervekkel is utazik Dél-Amerikába. 2001 óta sorozatban hét bajnoki címet szereztek, így most a nyolcadik dukál, emellett jövőre nemcsak a márka tizenharmadik győzelmére hajtanak, hanem az első turbodízelmotorral hajtott versenyautót is szeretnék győzelemre vinni.

A négy Racing Lancer-ből álló flotta versenyzői, a francia Stéphane Peterhansel - Jean Paul Cottret, Luc Alphand - Gilles Picard, a japán-francia Hiroshi Masuoka - Pascal Mairnon, és a spanyol Joan "Nani" Roma - Lucas Cruz párosok 2005 óta folyamatosan képviselik a márkát a Dakaron.

- Kíváncsian várom, hogy mit tartogat számunkra Argentína és Chile. Jártam már mindkét országban, 2005-ben részt vettem a Por Las Pampas Rally-n. Azzal a nyilvánvaló szándékkal utazunk el Dél-Amerikába, hogy sorrendben nyolcadszor megnyerjük a Dakart. A Mitsubishi ezen a versenyen 2001 óta legyőzhetetlen, és a csapat minden tagja nagyon szeretné tovább folytatni ezt a hagyományt. Azt szeretnénk, hogy az új Racing Lancer karrierje a lehető legfényesebben induljon - mondta a hivatalos bemutatón Stéphane Peterhansel, aki, mint a csapat legjobbja, hivatalból optimista.

A versenyen a teljes Repsol Mitsubishi Ralliart csapat 15 kiszolgáló autóból álló flottával közlekedik az egyik szakasztól a másikig. A flotta része öt darab 6x6-os teherautó, az egyik a logisztikával kapcsolatos felszerelést viszi, a másik négy az alkatrészeket szállítja. Nyolc könnyebb jármű, - öt Pajero, egy Outlander és két Pajero Sport - valamint két 6x6-os gyorsreagálású T4 szervizautó ugyanazon az útvonalon megy, mint a versenyautók. Minden autóban négyen utaznak.

A 31. Dakar rajtja január 3-án, szombaton Buenos Aires-ben lesz és szintén Argentína fővárosában ér véget január 18-án, szombaton.