Geneva Motor Show 2012 - Chéri, dugd bele Twizy-t a pozitív energiába, s'il vous plaît!

Ezek a franciák, ezek nem változnak semmit...

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

A sportos kiállású Jaguar XF Sportbrake a márka első "hivatalos", valójában az X-Type Estate után a második kombija. Az alapmodellt, az XF sedant a B-oszloptól kezdve teljesen átdolgozták, 550 literes csomagtere a hátsó ülések előredöntésével 1675 literesre növelhető. Bevásárláskor sokat segíthet, hogy a csomagtér ajtaja motorosan nyitható és csukható. Az XF Sportbrake háromliteres duplaturbós V6-os dízelmotorja 275 lóerős. A hátsó üléseken utazók komfortérzetét nemcsak a 48 mm-rel nagyobb fejtér, hanem az önszabályzós hátsó légrugózás is növeli.

A Citroën egy újabb bőrt húzott le a nagyon sikeres C4-es modellsorozatról, a ferdehátú és Tourer C4, az egyterű C4 Picasso és a hétszemélyes Grand C4 Picasso után Genfben bemutatták a termékvonal SUV-tagját, a C4 AirCross-t. A gyár érdekes módon nem csapott túl nagy felhajtást az újdonságnak, mondhatni csupán csendben kiállították. A C4 AirCross alapjai közösek a Peugeot 4008-al és a Mitsubishi Outlander-rel, de sokkal több benne a Citroën. Fejlesztése nagyon szoros együttműködésben zajlott a Mitsubishi-vel, a projekten 20 francia mérnök dolgozott Japánban. Az új Citroën SUV fapados változata 115 lóerős Hdi dízelmotorral és csak elsőkerék-hajtással is rendelhető lesz.

A Renault Twizy első ránézésre autónak látszó tárgy, mégis inkább a motorkerékpárokhoz vagy a robogókhoz áll közelebb. "Soros" kétszemélyes, ablaka egyáltalán, ajtaja szinte nincs, de teteje, légzsákja és biztonsági öve van. A hossza 2,34, a szélessége 1,23 méter, így akár a járdára merőlegesen is parkolhat. Ideális városi közlekedési eszköznek tartják, a végsebessége 75 km/óra, 3,5 óra alatt lehet feltölteni és egy feltöltéssel 100 kilométert képes megtenni. Egy szempontból mégis inkább autó: a gyár azt ígéri, hogy töréstesztje hasonlóan eredményes lesz, mint a személygépkocsiké.

A Renault Genfben jelentette be, hogy a Twizy "arca" a francia DJ, Pierre David Guetta, a bevezetési kampány szlogenje pedig a Plug into the positive energy, azaz Dugd bele a pozitív energiába! jelmondat lesz.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.