Geneva Motor Show 2012 - Skoda downsizing, a Citigo a legnépszerűbb a standon

A Volkswagen-nél is gáz van... Föld- és biogáz!

A video lejátszásához Flash Player szükséges!

Az extra-kompakt Citigo az első Skoda, amely magán viseli az új arculatot, vagyis az új hűtőmaszkot, az új emblémát és vonalvezetést, ennek ellenére a miniben szinte minden Skodás jegy visszaköszön. Jó az ár/érték arány, "simply clever", azaz ötletes, tágas, dinamikus, fordulékony, biztonságos és műszakilag is rendkívül korszerű, sőt amitől a legskodásabb mindezek közül - nagy a belső tere. Az EuroNCAP töréstesztjén öt csillagot kapott, kategóriájában egyedülálló módon van benne oldalsó függönylégzsák (Head - Thorax Side Airbag), illetve vészfék-asszisztens (City Safe Drive System), ami 30 km/órás sebesség alatt az utolsó ezredmásodpercekben aktívan befékez egy esetleges ráfutásos ütközés előtt. Három és ötajtós változatban, 60 vagy 75 lóerős, 1.0 literes benzinmotorral készül.

Itt a harmadik generációs smart fortwo electric drive. A tisztán elektromos hajtású kisautó konnektorról tölthető, a Deutsche ACCUmotive Li-ion akkumulátorával táplált, a Bosch-al közösen alapított EM-motive 55 kW-os, átszámítva 75 lóerős állandó mágneses motorjával könnyedén eléri a 120 km/órát, 5 másodperc alatt gyorsul 60-ra és kevesebb mint 13 alatt 100-ra. Egy feltöltéssel 140 kilométert képes megtenni. A gyártók közül elsőként a smart fejlesztett ki saját alkalmazást iPhone-ra, a telefonnal felfűthetjük, vagy lehűthetjük a kicsikét.

A Mercedes-Benz tuningcége, a BRABUS máris átdolgozta az alapmodellt, a külső dizájn fekete-zöld optikai tuningján felül 80 lóerősre növelték a Smart ForTwo Brabus Electric Drive motorjának teljesítményét, 135 Nm-es csúcsnyomatékkal.

A Salon-auto.tv naponta készít videó-összefoglalót a kiállítás legfontosabb eseményeiről.